Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, μίλησε την Παρασκευή 29.05.09 ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής.

Ο Βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς του ΚΚΕ με τους ανθρώπους του μόχθου. Την εκτίμηση που τρέφουν στο κόμμα λόγω της σοβαρότητας των θέσεων και της συνέπειας στη μαχητικότητα. Αυτές οι οικογένειες σημείωσε και γενικά οι λαϊκές οικογένειες έχουν καεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το δικομματισμό, την επίθεση της εργοδοσίας, οι λαϊκές οικογένειες που ενδιαφέρονται και ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους, μαζί με τους χιλιάδες νέους και νέες που είναι στο στόχαστρο των δυνάμεων του κεφαλαίου, έχουν συμφέρον να στηρίξουν το ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές και στους επόμενους αγώνες.
Είναι ένα σημαντικό βήμα για το δικό τους συμφέρον, για το συμφέρον του λαού μας.
Αυτή η επιλογή θα επιδράσει θετικά στη ζωή των λαϊκών ανθρώπων, θα δώσει δύναμη στο αντιπάλεμα των δυσκολιών, θα τους απελευθερώσει από τις δεσμεύσεις που χρησιμοποιεί ο δικομματισμός για να κρατάει καθηλωμένο τον προβληματισμό, τη δράση, να θίγει την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων.
Αυτές τις μέρες πληθαίνουν τα θετικά μηνύματα.
Διαμορφώνεται μια νέα σχέση ανάμεσα στο ΚΚΕ και σε νέους αγωνιστές και αυτή η σχέση μπορεί να καταγραφεί στην κάλπη, να στεριώσει, να δώσει μεγάλη δυναμική στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στη λαϊκή πάλη.
Δεν βάζουμε όρους, δεν περιμένουμε να ξεπεραστούν διαφωνίες, αντιρρήσεις, παρατηρήσεις λαϊκών δυνάμεων για την πολιτική, τις θέσεις του ΚΚΕ, από τη μια μέρα στην άλλη.
Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι, να συζητάμε τα σοβαρά θέματα μέσα στην πάλη, έχοντας κάνει το βήμα της ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.
Να μη λείψει κανείς από αυτό το προσκλητήριο, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Οι αντίπαλοί μας τα βάζουν με το ΚΚΕ και προσπαθούν να υπονομεύσουν το ρόλο του ως δύναμης της κοινωνικής προόδου. Το ΚΚΕ είναι δύναμη κοινωνικής προόδου, γιατί συγκρούεται με την εκμετάλλευση και παλεύει για την κατάργησή της, συγκρούεται με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με τα μεγάλα συμφέροντα και παλεύει για την ανατροπή τους, αντιμάχεται τη μοιρολατρία, την υποταγή, τη σαπίλα, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, πιστεύει στην πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, καθορίζει τους στόχους του με βάση τις ανάγκες τους, τις ανάγκες της νεολαίας μας.
Ψήφο ανυπακοής, απειθαρχίας στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, που εκφράζει και υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα.
Ψήφο αντεπίθεσης, ελπίδας, ψήφο στο ΚΚΕ.
Λέμε σε όλους τους εργαζόμενους που ψηφίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ:
Τώρα έχετε μεγάλη πείρα, πολύ χρήσιμη για να βγούνε συμπεράσματα.
Σας είπαν ψέματα, σας λένε ψέματα, βιάζουν την αλήθεια πολλά χρόνια.
Τιμωρήστε τους, είναι ανάγκη να τους τιμωρήσετε.
Είναι συνυπεύθυνοι
Σας είπαν ψέματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την παρουσίασαν σαν μια ευρωπαϊκή οικογένεια που θα εξασφαλίσει δικαιώματα, ευημερία, μια καλύτερη ζωή, αλλά αυτό διαψεύστηκε, διαψεύδεται στην πράξη.
Την παρουσίασαν σαν μια ευρωπαϊκή οικογένεια που θα εξασφαλίσει δικαιώματα, ευημερία, μια καλύτερη ζωή, αλλά αυτό διαψεύστηκε, διαψεύδεται στην πράξη.
Αποδείχθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ιμπεριαλιστική διακρατική ένωση που δημιούργησαν οι πλουτοκράτες για να αυξάνουν τα κέρδη και τη δύναμή τους, μέσα από την εκμετάλλευση και την καταπίεση της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, των ανθρώπων του μόχθου.
Αποδείχθηκε ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ που είναι το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργήθηκε για να εκφράσει τις ανάγκες του κεφαλαίου, για να πετύχει την ελεύθερη, ανεμπόδιστη κίνησή του, την ελεύθερη κίνηση των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών, για να κερδίσει νέο έδαφος η πλουτοκρατία.
Αυτή, η Συνθήκη του Μάαστριχτ ψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, που σήμερα προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η Συνθήκη του Μάαστριχτ στηρίζεται από τον ΛΑ.Ο.Σ. και τους λεγόμενους οικολόγους.
Είναι συνυπεύθυνοι.
Σε κάθε πολιτική μάχη μπορούμε να βάλουμε ένα λιθάρι για την κοινωνική πρόοδο.
Να μην πάει άλλος χρόνος χαμένος.
Να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της λαϊκής αντεπίθεσης».