Η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη έκρινε σκόπιμο να μιλήσει χθες στη Βουλή για το τεράστιο θέμα της υπογραφής της Δανειακής Σύμβασης που νομικά δένει χειροπόδαρα τη χώρα για πολλά χρόνια…

Κατά την ομιλία της η κ.Παπανδρέου τόνισε: 

…η σημερινή συζήτηση μας δίνει την ευκαιρία να επαναλάβουμε μερικές αλήθειες μέσα σε αυτήν την Αίθουσα, μα κυρίως να απαιτήσουμε από κάποιους επιτέλους να βγάλουν τις μάσκες, επιτέλους να πέσουν οι μάσκες.
Για εμάς όμως, το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, το μεγάλο ζητούμενο είναι τα προβλήματα που βιώνει καθημερινά ο λαός μας, που έχει χάσει το χαμόγελο του, οι στρεσογόνοι δείκτες του είναι σε παγκόσμια πρωτιά. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση και ανασφάλεια, όχι για το μέλλον, αλλά για το σήμερα. Για το αύριο δεν μπορούν πλέον να ονειρεύονται και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο το πρωί σε επίπεδο κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό.
Τον Ιούνιο, κύριοι της Συγκυβέρνησης, και αφού προσπαθήσετε να υφαρπάξετε πάλι τη ψήφο του ελληνικού λαού, κάτι που θεωρώ ότι αυτή τη φορά δεν θα συμβεί- με φρούδες ελπίδες και πολλά ψέματα, έρχονται νέα μέτρα -αν είναι δυνατόν- 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έρχονται νέες περικοπές, νέα χαράτσια.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι πλέον δεν πιέζετε, αλλά βιάζετε την ψυχή του Έλληνα και της Ελληνίδας, του νέου και της νέας της πατρίδος μας. ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Νέα Δημοκρατία, ανώνυμη εταιρεία με αποκλειστικότητα στις εισαγωγές λαθρομεταναστών και εγκληματιών και στις εξαγωγές νέων Ελλήνων και νέων επιστημόνων.

Κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχω μία ερώτηση: Γιατί την πρώτη δανειακή σύμβαση δεν την φέρατε ποτέ στην Ολομέλεια; Τι φοβόσασταν τότε; Προφανώς φοβόσασταν την έλλειψη της πλειοψηφίας την οποία τώρα έχετε εξασφαλίσει από τη Νέα Δημοκρατία και τον ασταθή κ. Σαμαρά και συνυπογράφετε δανειακή σύμβαση και εφαρμοστικούς νόμους που δένουν τη χώρα μας νομικά χειροπόδαρα με βαριές αλυσίδες και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονιών μας.
Και αυτά που λέω δεν τα λέμε μόνο εμείς, τα επιβεβαιώνουν έγκριτοι συνταγματολόγοι και οικονομολόγοι, Έλληνες και ξένοι, εκτός του γνωστού συνταγματολόγου και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Βενιζέλου και του οικονομολόγου της Βοστόνης και Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά.

Αλήθεια, τι γίνεται με τα οικονομικά των κομμάτων σας; Γιατί είναι ντροπή να προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά της χώρας μας, όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα του οίκου μας!
Τελειώνοντας, θέλω να πω, αγαπητοί συνάδελφοι, μερικές αλήθειες. Είμαι σίγουρη ότι ο ελληνικός λαός θα τις ακούσει.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ψήφισε μόνο -και αυτό επιτέλους ας το βάλει ο καθένας στο μυαλό του- το άρθρο 1 του Ν. 3845/2010 και αυτό για να γίνει άμεσα η εκταμίευση –δέκα μέρες ήταν το χρονικό διάστημα- για να μπορεί να πάρουν σύνταξη οι συνταξιούχοι.

….Ήταν δε τραγική η λογική του κ. Σαμαρά για το πρώτο μνημόνιο. Συμφωνούσε, λέει, με τη λογική του, αλλά διαφωνούσε με τα μέτρα της πολιτικής. Εδώ πλέον μου θυμίζει το γνωστό «ολίγον έγκυος».
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είπε και λέει «όχι» στην περικοπή μισθών και συντάξεων και επιδομάτων πολυτεκνίας και αναπηρίας. Είπε «όχι» στο μεσοπρόθεσμο και το καταψήφισε. Είπε «όχι» στο νόμο -χάρισμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής, την ίδια ώρα που στην Κάρυστο τα παιδιά κάνουν σχολειό στο πεζοδρόμιο. Είπε «όχι» στην κατασκευή τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας με τον ιδρώτα του χριστιανού φορολογούμενου.
Είπε «όχι» στους νόμους που νομιμοποιούν τους λαθρομετανάστες. Είπε «όχι» στις υδροκέφαλες πλειοψηφίες της αλαζονείας, της μίζας, των μεσαζόντων, της ατιμωρησίας των επίορκων καταχρηστών του δημοσίου χρήματος, στην ασυλία υπουργών και Βουλευτών που καλύπτουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και που οδήγησαν τη χώρα μας στην υποτέλεια και το διασυρμό.
Εγώ, σαν Ελληνίδα και πολιτικός, νιώθω και ευτυχής και υπερήφανη που ανήκω και υπηρετώ αυτή την καθαρή πολιτική δύναμη, μ’ ένα γνήσιο πατριώτη Αρχηγό, το Γιώργο Καρατζαφέρη, με τα ξεκάθαρα «όχι», τα αστραφτερά «ναι», γιατί για μας, για μένα φιλτάτη είναι μόνον η πατρίς και όχι το φίλτατον κόμμα που υπηρετείτε εσείς. Όπως αντιλαμβάνεστε, καταψηφίζω αυτή τη δανειακή σύμβαση.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.