Οργισμένη απάντηση της βουλευτή Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανίας Παπανδρέου στην Υπουργό, κ.Διαμαντοπούλου. Μεταξύ άλλων η κ.Παπανδρέου ανέφερε “Ε! Όχι και να με κατηγορείται πως ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου, την Εύβοιας…”

Στην απάντησή της η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, τονίζει:

…η απούσα κυρία Υπουργός αναφέρθηκε σε πρωινή της παρέμβαση στο πρόσωπό μου και με κατηγόρησε –θα έλεγα- με περίσσιο θράσος και υποκρισία. Γιατί με κατηγόρησε, κύριοι συνάδελφοι; Επειδή ενδιαφέρομαι για την ανάπτυξη του τόπου μου –ναι, κύριε Υπουργέ, ακριβώς γι’ αυτό με κατηγόρησε- για την ανάπτυξη της Εύβοιας, την οποία εσείς, το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνησή σας τόσα χρόνια, αλλά και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις άφρονες και ερασιτεχνικές πολιτικές σας καταντήσατε, αυτόν τον όμορφο τόπο, ένα φτωχό συγγενή της υπόλοιπης Ελλάδας.
Θέλω, βέβαια, να ενημερώσω την κυρία Υπουργό –και εσάς, βεβαίως, κύριε Υπουργέ- ότι το ενδιαφέρον για τον τόπο μου –εξάλλου αυτό είναι και υποχρέωσή μου- δεν είναι όψιμο. Ήδη από τον Ιούνιο του 2010 είχα απευθυνθεί στην τότε συντρόφισσά σας και Υπουργό Ανταγωνιστικότητας, την κ. Λούκα Κατσέλη και της είχα επισημάνει με ερώτησή μου –την οποία και θα καταθέσω- την άσχημη κατάσταση των επιχειρήσεων της Εύβοιας.

Της είχα πει, λοιπόν, ότι η ΛΑΡΚΟ κλείνει, η ΣΕΛΜΑΝ παραπαίει, η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ έχει προβλήματα που δεν λύνονται, η ΝΕΟΣΕΤ απολύει αδιακρίτως, το ΑΤΛΑΝΤΙΚ έτσι και αλλιώς είχε μπει στον πτωχευτικό νόμο και το άρθρο 99 και η εταιρεία ΤΕΜΠΟ που είναι θυγατρική εταιρεία της SIEMENS και αυτή προχωρά με τη σειρά της σε παράνομες απολύσεις. Με αγωνία, λοιπόν, είχα ρωτήσει την τότε Υπουργό τι σκέπτονταν να κάνουν για αυτόν τον τόπο. Η απάντηση με μεγάλα λόγια της τότε Υπουργού –το λέω για τα Πρακτικά- ήταν ότι έχει αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Εύβοια. Μίλησε με τα θερμότερα λόγια και με πολλά ‘’ΘΑ’’..

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα ήταν τετρακόσιοι νέοι άνεργοι –και θέλω να τα καταγράψετε αυτά τα νούμερα, κύριε Υπουργέ, γιατί δεν δέχομαι σε αυτό το Κοινοβούλιο να ακούγονται ψεύδη, όπως ακούστηκαν σήμερα το πρωί από την κυρία Υπουργό- τετρακόσιες απολύσεις έγιναν από τη ΣΕΛΜΑΝ. Πιστεύω ότι ξέρετε ποιος είναι ιδιοκτήτης αυτής της ΣΕΛΜΑΝ και αν δεν το ξέρετε, σας υπενθυμίζω ότι είναι πρώην συνάδελφός σας και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Απολύθηκαν τετρακόσιοι άνθρωποι. Εβδομήντα οικογένειες στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ του κ. Λαυρεντιάδη –νομίζω ότι ξέρετε τι σημαίνει- είναι στο δρόμο. Οι άνθρωποι έχουν φθάσει στην απόγνωση, γιατί είναι σε μια εταιρεία που διοικείται με αυτόματο πιλότο, δεν υπάρχει κανένας να διοικήσει αυτήν την εταιρεία. Θέλετε να σας αναφέρω και τόσα άλλα;

Έκανα, λοιπόν, εγώ ένα αμάρτημα -κατά την κυρία Υπουργό- και υπέβαλα στις 15 Μαρτίου μία καινούρια ερώτηση –την οποία καταθέτω- και έθεσα το απλό και –νομίζω- αυτονόητο ερώτημα –αλλά είναι και υποχρέωσή μου- τι γίνεται με την ανάπτυξη της ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ. 

…Σήμερα, λοιπόν, αντί να δεχθώ μια ανάλογη απάντηση από την Υπουργό Ανάπτυξης, μιας και συζητούμε συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανάπτυξης, δέχθηκα έναν απαράδεκτο λαϊκισμό, για να μην χαρακτηρίσω χειρότερα την τοποθέτησή της.
 Για μένα είναι μια απλή ερώτηση κύριε Υπουργέ. Εάν η κυρία Υπουργός Ανάπτυξης και το Υπουργείο και εν πάση περιπτώσει η Κυβέρνηση, στην οποία ανήκετε και εσείς και υποστηρίζετε, είστε ανίκανοι να διαπραγματευθείτε την τεράστια ζημιά, που έχει υποστεί το δημόσιό μας, με τα 2 δισεκατομμύρια από όλο το σήριαλ αυτό της SIEMENS -και δεν είναι δικά μου λόγια και η Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι η ζημιά της SIEMENS ήταν 2 δισεκατομμύρια και ο Πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής, δικό σας στέλεχος, ο κ. Βαλυράκης, έχει πει τόσες φορές γι’ αυτή την τεράστια ζημιά-, εάν δεν μπορείτε να διαπραγματευθείτε αυτή τη ζημιά και τα βρίσκετε μεταξύ σας και πιστεύω ότι τα βρίσκετε μεταξύ σας και δέχεστε ψίχουλα και κάποια εκατομμύρια, ούτε καν το εκατομμύριο του συντρόφου σας δεν μπορέσατε να απαιτήσετε από τη SIEMENS, και έρχεστε σήμερα εδώ και νομίζετε ότι θα ψάξετε συνυπεύθυνους στην ανικανότητά σας, στην καταστροφή που φέρνετε την πατρίδα.

Σας λέω ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και εγώ προσωπικά, που θέλω να υπενθυμίσω στην κυρία Υπουργό ότι εγώ δεν είμαι πολιτικός καριέρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σας λέμε ειλικρινά φθάνει πια, μέχρι εδώ. Φέρατε την πατρίδα στην καταστροφή. Ανερυθρίαστα έρχεστε εδώ και τυρβάζετε περί άλλων χωρίς να αναλαμβάνετε μια στοιχειώδη ευθύνη για την κατάντια που έχετε φέρει την πατρίδα και μας εγκαλείτε γιατί δείχνουμε ενδιαφέρον για τον τόπο μας.
Λυπούμαι για μία γυναίκα Υπουργό και το επαναλαμβάνω και θέλω να της υπενθυμίσω, γιατί νομίζω ότι το έχει ξεχάσει, πως στο σπίτι του κρεμασμένου, κυρία Υπουργέ, δεν μιλάμε για σκοινί.