Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη γυναίκα στις 8 του Μάρτη η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες και η χώρα από την κρίση, έχουν ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις στον γυναικείο πληθυσμό.
Η καταστροφική διακυβέρνηση που ασκήθηκε από τη Ν.Δ. και οι συνέπειες που σήμερα βιώνει ολόκληρος ο ελληνικός λαός δημιούργησαν το πιο δυσμενές περιβάλλον ιδιαίτερα για τις γυναίκες που επωμίστηκαν περισσότερο, λόγω των πολλαπλών τους ρόλων, το τίμημα αυτής της πολιτικής και της κρίσης.
Η αγορά εργασίας έγινε ιδιαίτερα σκληρή απέναντί τους, το κοινωνικό κράτος υποχώρησε με άμεσες επιπτώσεις στη ζωή τους και στη ζωή των οικογενειών τους, η ισότητα των δύο φύλλων δοκιμάστηκε εντονότατα σε βάρος των γυναικών.
Σήμερα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες να διασωθεί η χώρα, να αναταχθεί η οικονομία και να υπάρξει ελπίδα στην κοινωνία μας.
Δυστυχώς για να γίνει αυτό, απαιτήθηκαν μέτρα επώδυνα, αλλά που αν δεν λαμβάνονταν η κατάσταση θα γινόταν ολέθρια για όλους και περισσότερο για τις κατηγορίες του πληθυσμού που βρέθηκαν πιο ευάλωτες στη κρίση όπως οι γυναίκες.
Στη σκληρή και δύσκολη αυτή συγκυρία που ζούμε, δίνω και εγώ ως βουλευτής τον αγώνα για να ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις συμπληγάδες στις οποίες βρέθηκε η κοινωνία μας, έχοντας ως γνώμονα στις προσπάθειές μου την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης όσον αφορά τον επιμερισμό των βαρών και την υπεράσπιση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.
Υπερασπίζομαι αταλάντευτα την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους, της ισότητας, των δικαιωμάτων των γυναικών και όλων των πολιτών.
Αυτές τις αρχές υπηρέτησα πάντα και μ’ αυτές συνεχίζω να πορεύομαι ως πολιτικός και ως γυναίκα έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου, στους δύσκολους αυτούς καιρούς για άνδρες και γυναίκες, στο νομό μας και στη χώρα μας».