Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, στις 7 Απριλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχολιάζοντας τον τομέα της υγείας στη χώρα μας:

«Οι συνθήκες στον τομέα της υγείας στη χώρα μας γίνονται όλο και πιο αντίξοες για τους πολίτες και για τους εργαζόμενους στο χώρο, εξ αιτίας της πολιτικής που ασκεί  επί πέντε χρόνια η Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Το ΕΣΥ, η μεγάλη  αυτή κατάκτηση της κοινωνίας μας, που ήταν έμπνευση του ΠΑΣΟΚ και υλοποιήθηκε από  τις Κυβερνήσεις  του, αποδυναμώνεται συνεχώς και τελεί υπό κατάρρευση με ευθύνη των σημερινών κυβερνώντων.
Στο διάστημα της δεξιάς διακυβέρνησης, ο ιδιωτικός τομέας της υγείας γιγαντώθηκε, με τεράστια κέρδη  για τους επιχειρηματίες του χώρου, από τα χρήματα των πολιτών που εξαναγκάζονται  σε ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία για να καλύψουν τις υγειονομικές τους ανάγκες.
Η υποχρηματοδότηση της υγείας συνεχίστηκε και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2009 με τις δημόσιες δαπάνες να καθηλώνονται στο 2,5% ως ποσοστό του ΑΕΠ, παρά τα τεράστια χρέη και την ανάγκη για προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
Η υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και μονάδων υγείας αποτελεί τον μεγάλο βραχνά του συστήματος  και οι υποσχέσεις για προσλήψεις παραμένουν ανεκπλήρωτες από το 2004 μέχρι σήμερα.
Οι υποδομές εγκαταλείφθηκαν, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ και τα ΤΕΠ, οι ελλείψεις στα υγειονομικά υλικά είναι συνεχείς, τα χρέη των νοσοκομείων υπολογίζονται  πάνω από  5 δις ευρώ και το κόστος αγοράς φαρμάκων αυξάνεται διαρκώς.
Την ίδια στιγμή, ο χρόνος αναμονής των πολιτών ακόμη και για μια απλή εξέταση επιμηκύνεται όλο και περισσότερο.
Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί χρέος του και δεσμεύεται, να αναστρέψει αυτή την κατάσταση και  να στηρίξει και να αναπτύξει το ΕΣΥ σε κάθε επίπεδο, ώστε όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν ισότιμα, σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, στα πλαίσια του Δημόσιου Υγειονομικού μας συστήματος».