Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις εργαζόμενες να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει στη Χαλκίδα 2 Απριλίου, με αφορμή την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Αγοράς εκείνη την ημέρα. Η ανακοίνωση κάλεσμα της Γραμματείας Γυναικών έχει ως εξής:

 

«Εργαζόμενη στο Δημόσιο
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης δεν είναι κάτι το απρόσμενο. Το ίδιο και η παραδοχή από την κυβέρνηση, ότι η Ελλάδα θα συμμορφωθεί και σ’ αυτή την απόφαση.
Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από 5 έως 15 χρόνια και στις εργαζόμενες στο Δημόσιο Τομέα  εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική  που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και υλοποιείται, τώρα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και πριν από το ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένο στόχο. Τη μείωση του εργατικού κόστους, αύξηση της ανταγωνιστικότητας και στο δημόσιο, αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Η γραμματεία γυναικών του ΠΑΜΕ καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ( ΠΑΣΟΚ,  ΣΥΝ,  ΛΑΟΣ). Έχουν μεγάλη ευθύνη για όλα τα βάρη που φορτώνεται η Εργατική Τάξη και ιδιαίτερα οι γυναίκες. Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι μηχανισμός υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου και ότι οι αποφάσεις  του μόνο επιζήμιες για τα συμφέροντα της Ε.Τ. μπορούν να είναι.
Στην ίδια λογική με τα παραπάνω κόμματα και την Ευρωπαϊκή πολιτική, οι πλειοψηφίες στην  ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΕΕ, ξεγελούν τους εργαζόμενους σπέρνοντας αυταπάτες και  εφησυχασμό προκειμένου να κερδίζει χρόνο ο αντιλαϊκός μηχανισμός και να διαμορφώνει συνειδήσεις υποταγής. Είναι γνωστές οι δηλώσεις στελεχών της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι θα κερδίσουμε δικαστικά τα όρια συνταξιοδότησης και η παρότρυνση να μη βιαστεί καμιά εργαζόμενη να βγει στη σύνταξη. Είναι γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις της Γραμματείας γυναικών της ΑΔΕΔΥ και η επίκληση προς το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για μια απόφαση που θα εξισώνει προς τα κάτω. Το κεφάλαιο δεν έχει ευαισθησίες, τις επικλήσεις τις πετάει στα σκουπίδια, το οργανωμένο ταξικό κίνημα φοβάται ! ! !
Εργαζόμενες
Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι στοιχείο της ταξικής πάλης και ο σεβασμός στα δικαιώματά της, στον αναπαραγωγικό της ρόλο και τη βιολογική της διαφορά, απαιτούν μέτρα στήριξης, απαιτούν να βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη οι γυναίκες από τους άνδρες τουλάχιστον 5 χρόνια.
Καλούμε τις εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, να οργανώσουν επιτροπές γυναικών στους χώρους δουλειάς, επιτροπές αγώνα για την επιτυχία και την περιφρούρηση της απεργίας στις 2 Απρίλη, να παλέψουν με όλους τους εργαζόμενους
• Για να αποτρέψουμε την εφαρμογή της οδηγίας αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης
• Για όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 55 και στα 50 αν είναι στα ΒΑΕ ή στα 30 χρόνια εργασίας ανεξαρτήτως ηλικίας.
•  Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και του ρόλου της μητρότητας
• για την κατάκτηση του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ».