Η ΔΑΚΕ κατηγορεί το Δήμο Χαλκιδέων ότι, αντί να μοιράσει τα χρήματα του Υπουργείου Εσωτερικών στα σχολεία της Χαλκίδας, τα παρακρατούσε προκειμένου να καλύπτει δικές του ανάγκες.
Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ έχει ως εξής:

Μετά από παρέμβαση της ΔΑΚΕ Π.Ε. με  δελτίο τύπου στις 12/12/2005 , με το οποίο καλούσαμε το Δήμαρχο Χαλκιδέων να μεριμνήσει για την άμεση καταβολή των χρημάτων προς τα σχολεία,  πραγματοποιήθηκε η  συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.).
 Έγινε η κατανομή των χρημάτων για λειτουργικές δαπάνες στις Σχολικές Επιτροπές και εξασφαλίστηκε, μετά από παράσταση των μελών της Δ.Ε.Π στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνέδριου, η καταβολή των χρημάτων  εντός του Δεκεμβρίου.
Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων  στις 13/12/2005 εξέδωσε Δελτίο προς τα ΜΜΕ, με τίτλο «Χρήματα στα σχολεία της Χαλκίδας», το περιεχόμενο του οποίου  κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Επί αυτού είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να πάψει πλέον η παραπληροφόρηση.
Οι εκπρόσωποι τη Δημοτικής Αρχής με ανυπόστατα ψεύδη προσπάθησαν  να δημιουργήσουν σύγχυση και εντυπώσεις προκειμένου να καλυφτεί η σκόπιμη καθυστέρηση της καταβολής των πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Να ληφθεί υπόψη ότι όλοι οι Δήμοι (πλην Χαλκιδέων!!!) έχουν μοιράσει τα χρήματα πριν από πολύ καιρό.
Είναι ψέματα  ότι υπάρχει επιπλέον επιχορήγηση από «το ταμείο του Δήμου Χαλκιδέων», αφού είναι σε όλους γνωστό ότι τα χρήματα αυτά χορηγούνται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.
( Αριθμ. Αποφ. 43238/01-09-2005  ΥΠ.ΕΣ.ΔΑ, χορηγήθηκε στους ΟΤΑ Πανελλαδικά το ποσό των 88.570.767.85 Ευρώ).
Επομένως είναι σε όλους κατανοητό ότι οι δήμοι  απλά μοιράζουν τα χρήματα στα σχολεία, μόνον που ο Δήμος Χαλκιδέων αντί να τα μοιράζει στα σχολεία, τα κρατούσε για να κλείνει άλλες «τρύπες»!!!!
Δεν είναι αλήθεια ότι δόθηκαν το 2005 πέντε δόσεις, αφού η μία εξ΄αυτών (η οποία δόθηκε αρχές Μαρτίου του 2005) ήταν η καθυστερημένη (λόγω σκόπιμης παρακράτησης) 4η  δόση του 2004.
Ουδεμία παρέμβαση του νυν Δημάρχου υπήρξε για έγκαιρη καταβολή των δόσεων  αφού και αυτός δύο χρόνια τώρα καθυστερούσε την καταβολή των χρημάτων στα σχολεία, παρακρατώντας τα για μεγάλο χρονικό διάστημα και προκειμένου να καλύπτει άλλες υποχρεώσεις.
Τα χρήματα που κατανεμήθηκαν από την Επιτροπή Παιδείας είναι αυξημένα όχι γιατί ο Δήμαρχος έτσι αποφάσισε, αλλά γιατί χορηγήθηκε αυξημένο ποσό από το Υπουργείο Εσωτερικών για το β΄ εξάμηνο έτους 2005 προς τους ΟΤΑ Ευβοίας συνολικά 1.892.494,42 Ευρώ, αποκλειστικά και μόνον για τα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.
Αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος με ξένα κόλλυβα έκανε μνημόσυνο χρόνια τώρα.
 Προκαλούμε τους εκπροσώπους του Δήμου Χαλκιδέων να μας απαντήσουν:
Από ποιο ταμείο του Δήμου βγήκαν αυτά τα χρήματα;; Μοιράσατε χρήματα επιπλέον από τα έσοδα του Δήμου και δεν το καταλάβαμε;;; Ποιους πάτε να δουλέψετε ψιλό γαζί; Τους γονείς; Τους μαθητές; ή τους συναδέλφους σας εκπαιδευτικούς;;!!
Αγαπητέ Δήμαρχε δάσκαλε, αφού σας  πήραμε πλέον όλοι  χαμπάρι !!!  Αποφασίσατε επί τέλους και σταματήσατε  την  επαναλαμβανόμενη  λαθροχειρία, να βάζετε δηλαδή  χέρι στις τσέπες των ισχνών  σχολικών ταμείων  και επί τέλους πάψατε και εσείς να «κλέβετε»  τα χρήματα των σχολείων.
Ε !!! δεν νομίζουμε ότι πρέπει να σας χρωστάμε και χάρη από πάνω.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και νάχουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι του Γραφείου Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων ότι με την παραπληροφόρηση και  διοχετεύοντας  ασύστολα ψεύδη προς τα ΜΜΕ εκθέτουν τους εαυτούς των  και επί πλέον  τον ίδιο το Δήμαρχο.
Κλείνοντας τους θυμίζουμε κάτι που δεν πρέπει να ξεχνούν ότι δηλαδή : » Δεν μπορούν λίγοι να κοροϊδεύουν πολλούς και για πολύ καιρό» .