Το Υπουργείο φαίνεται, πως έχει βάλει στο μάτι και το νομό Φθιώτιδας, αφού καλοβλέπει τη μετατροπή του λιμανιού της Στυλίδας σε περιοχή παροπλισμού πλοίου. Το θέμα έφερε στη βουλή με ερώτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου.

 

Την αντίδραση των τοπικών φορέων στη μετατροπή του λιμανιού της Στυλίδας σε περιοχή παροπλισμού πλοίων φέρνει στη βουλή με ερώτησή της προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου.
Στην ερώτησή της η κ. Αντωνίου αναφέρει ότι το συγκεκριμένο θέμα, που έχει έρθει στη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ του Νομού Φθιώτιδας, έχει προκαλέσει αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ επισημαίνει ότι οι Δήμοι Στυλίδας, Εχιναίων και Πελασγίας με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων θεωρούν ότι δεν μπορεί η Ανατολική Φθιώτιδα να γίνει «νεκροταφείο πλοίων». Κατόπιν αυτών ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει: α) ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου για το λιμάνι της Στυλίδας, β) εάν υπάρχουν σχέδια για τη μετατροπή του λιμανιού της Στυλίδας και του βόρειου Μαλιακού σε περιοχή παροπλισμού πλοίων και γ) εάν θα εισακουστεί η θέση των τοπικών φορέων και των πολιτών της περιοχής που αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η ερώτηση που κατέθεσε η κ.Αντωνίου είναι η παρακάτω:

Αποτροπή του παροπλισμού πλοίων στο λιμάνι της Στυλίδας

«Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας στα τοπικά ΜΜΕ του Νομού Φθιώτιδας, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχεδιάζει τη μετατροπή του Μαλιακού Κόλπου και ιδιαίτερα του λιμανιού της Στυλίδας σε περιοχή παροπλισμού πλοίων.
Επειδή το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου σχετικά με το λιμάνι της Στυλίδας;
2. Υπάρχουν σχέδια για την μετατροπή του λιμανιού σε περιοχή παροπλισμού πλοίων;
3. Θα εισακουστεί η θέση των τοπικών φορέων και των πολιτών της περιοχής που αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο;»