Η Αρέθουσα Tours στη Χαλκίδα, σας παρουσιάζει κάποιους από τους πιο εμβληματικούς προορισμούς που μπορούν να σας μυήσουν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της γιορτής, αλλά και να σας δώσουν αφορμές για εξορμήσεις.

Το Πάσχα πλησιάζει. Ο εορτασμός του, μια υπόθεση προσωπικής αισθητικής αλλά και διάθεσης. Και εφόσον η διάθεση το επιτρέπει, η Ελλάδα ενδείκνυται για περιηγήσεις. 
Ειδικότερα σε περιοχές που το Πάσχα, είναι πλέον άρρητα συνδεδεμένο με την κουλτούρα τους. 
ΚΕΡΚΥΡΑ

Ως ο πιο δημοφιλής πασχαλιάτικος προορισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί άλλος εκτός από, το στολίδι του Ιονίου, την Κέρκυρα. Η πασχαλινή κατάνυξη εκεί, συνδυάζεται άριστα με θεατρικότητα και μεγαλείο, καθώς στο νησί τα έθιμα διατηρούνται αναλλοίωτα εδώ και αιώνες, προσφέροντας στην Ορθόδοξη αυτή γιορτή μοναδικό ύφος και ιδιαίτερο χρώμα, απαράμιλλο οποιασδήποτε άλλης ανάμνησης μας.
ΜΕΤΕΩΡΑ
Αν το ζητούμενο βέβαια είναι η θρησκευτική κατάνυξη, ο προορισμός που μπορούν να επισκεφθούν όλοι δεν είναι άλλος από τα Μετέωρα. Ο μυστικισμός της μοναστικής πολιτείας, είναι σύντροφος όσων ψάχνουν ψυχική ηρεμία και ανάταση. Ένα θαύμα της φύσης, άρρητα συνδεδεμένο με την θρησκευτική αρχιτεκτονική και κουλτούρα. Το Πάσχα εκεί έχει εκδρομικό χαρακτήρα αφού με αφετηρία τα Μετέωρα μπορείτε να περιηγηθείτε στην Ελάτη, τα χωριά του Ασπροπόταμου, το Περτούλι ή τη λίμνη Πλαστήρα.
Όσο για την διαμονή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού υπάρχουν ξενώνες στη ρίζα των βουνών, καθώς και πιο πολυτελείς προτάσεις στην Καλαμπάκα.

ΠΑΤΜΟΣ
Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει σαν δεύτερη θρησκευτική επιλογή η Πάτμος. Το φημισμένο αυτό νησί, ειδικότερα κατά την περίοδο του Πάσχα, κατακλύζεται από κόσμο λόγω του μοναδικού Πασχαλιάτικου τελετουργικού του, με πιο ιδιαίτερη στιγμή τη λειτουργία του Νιπτήρος την Μ.Πέμπτη στην Πλατεία Δημαρχείου. 
Επίσης εκεί η Μεγάλη Εβδομάδα χαρακτηρίζεται από τις αναπαραστάσεις του Μυστικού Δείπνου, αλλά και της Αποκαθήλωσης. 
Τέλος ανήμερα του Πάσχα, το Ευαγγέλιο διαβάζεται σε επτά γλώσσες στη λειτουργία της Αγάπης. Όσο για την διαμονή τα πιο καλά ξενοδοχεία του νησιού ανοίγουν, με κάποια κιόλας από αυτά να προετοιμάζουν εορταστικά μενού.
Για πληροφορίες εισητηρίων και ξενοδοχείων, μπορείτε ενημερώθειτε στα γραφεία της ΑΡΕΘΟΥΣΑ tours.
Travel Tours «Αρέθουσα»
Αγγελή Γοβιού 11, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 22210 60378
Site: www.touristarethousa.gr