Οι Οικολόγοι Πράσινοι σχολιάζουν τις ανακοινώσεις της Τρόικα για τον πληθωρισμό:

Στην πολυαναμενόμενη χθεσινή της ανακοίνωση, η τρόικα ουσιαστικά παραδέχτηκε πως όλες οι μακροοικονομικές της προβλέψεις για την ελληνική οικονομία αποδείχτηκαν λανθασμένες και πρόβαλλε ως μόνη επιτυχία την εξέλιξη του πληθωρισμού. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι: «Ο πληθωρισμός έχει μειωθεί δραστικά το τελευταίο έτος και αναμένεται να παραμείνει σε επίπεδα κατώτερα του μέσου πληθωρισμού της ευρωζώνης στο προσεχές μέλλον».

Όμως λίγες μόνο ώρες αργότερα ήρθε να τη διαψεύσει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή Σεπτεμβρίου, που δείχνει σημαντική άνοδο του πληθωρισμού, ξεπερνώντας και πάλι μετά από διάλειμμα δύο μηνών τα επίπεδα του μέσου πληθωρισμού της ευρωζώνης.
Η κατάσταση είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να επιμένουν σε συνταγές που συνεχώς αποδεικνύουν την αποτυχία τους, με όλο και πιο επώδυνες επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία.

Για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

«Οι ανακοινώσεις της τρόικας για τον πληθωρισμό διαψεύδονται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, και από την καθημερινή εμπειρία των νοικοκυριών και αποδεικνύουν πόσο μακριά βρίσκονται οι συνταγές του ΔΝΤ, από την καθημερινότητα».