Ο Κώστας Μαρκόπουλος απαντά στα δημοσιεύματα και τις επιθέσεις που δέχεται και αφορούν στη διαχείριση των οικονομικών του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης επί θητείας του.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου:

«Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου, που αναμεταδίδονται και στην Εύβοια και με αφορούν, έχω να κάνω τον παρακάτω σχολιασμό:

Όλα είναι διαρροές σχετικά με τη θητεία μου στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Είναι χωρίς πολιτική δήλωση της σημερινής ηγεσίας…

Ειδικότερα:

1. ΕΟΤ: Όλα τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί από τη Διοίκηση όσο ήμουν Υπουργός είναι εγκεκριμένα από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Καμία ανάθεση έργου δεν έχει γίνει. Όλα είναι με διαγωνισμό. Καμία σπατάλη δεν έγινε. Αντίθετα, το χρέος που παρέλαβα μειώθηκε κατά 25%.

2. ΕΤΑ: Δεν υπάρχουν υπάλληλοι που προσελήφθησαν και δεν δούλευαν, ενώ πληρώνονταν. Η έρευνα αφορά 5ετία 2004-2009. Τίποτα από όσα αναφέρεται δεν αφορά το δικό μου οκτάμηνο, κατά το οποίο δεν ενέκρινα κανένα διορισμό, πλην μιας δικηγόρου, και δεν αύξησα καμία μισθοδοσία.

3. ΑΓΡΟΤΗΜΑ: Επανιδρύθηκε με νόμο στη Βουλή. Για να ξεκινήσει η λειτουργία της ενέκρινα διορισμό 32 υπαλλήλων με το νόμο των Α.Ε. που ανήκουν στο κράτος. Από αυτούς 11 ήδη εργάζονταν στην παλαιά εταιρεία και όφειλα να τους κρατήσω. Από τους λοιπούς 21, μόνον οι 6 ήταν από την Εύβοια. Τα χρέη της Εταιρείας οφείλονται στη διακοπή χρηματοδότησης, που το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε!

4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Ο επίμαχος λογαριασμός για τις περίφημες κουρτίνες περιλαμβάνει τα στόρια 7 ορόφων του Υπουργείου. Δεν γινόταν αλλιώς για να εγκριθεί η αγορά τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έστειλα εξάλλου σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό…

Αντιλαμβάνομαι ότι η πολιτική είναι σκληρή και η αντιπαλότητα ανελέητη.
Γνωρίζω ότι αρχικά η επίθεση είχε αφετηρία την εσωκομματική αναμέτρηση και το γεγονός, ότι ο αγώνας μου για την εκλογή ΣΑΜΑΡΑ, ήταν ιδιαίτερα έντονος. Κάποιους ενόχλησε ότι είπα σκληρές αλήθειες. Ωστόσο, οι αυτοδημιούργητοι νίκησαν την οικογενειοκρατία μέσα σε κινηματική διαδικασία. Με τη δική τους λογική ήταν επιβεβλημένο να με «κτυπήσουν κάτω από τη ζώνη». Με τη δική μας λογική, τη λογική των νικητών, ήταν μια απόδειξη μιας νοοτροπίας που ηττήθηκε. Το περίμενα…
Τώρα, μπήκε στο χορό το ΠΑΣΟΚ. Όπως κάνει στο σύνολο των Υπουργών της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν τι θα συμβεί…
Όσο με πιέζουν τόσο θα μιλάω…
Ξεκίνησα με επιστολή στο Πρωθυπουργό. Κανείς δεν το τόλμησε ως τώρα…
Μετά μια εβδομάδα εξεδιώχθη από την Κυβέρνηση η κ. Γκερέκου…
Είναι αυτή, που εμπόδισε την αποπληρωμή εγκεκριμένων λογαριασμών στο νομό. Οι κυριότεροι είναι, η ενίσχυση για καινούργιες στολές στο χορευτικό του Συλλόγου γυναικών Ν. Αρτάκης, η ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού για τη γιορτή κερασιού στο Μετόχι, η ενίσχυση για την αποστολή χορευτικού των Στροπώνων στην Κύπρο.
Τώρα, είναι η σειρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του νομού, να κάνουν το χρέος τους.

Ότι συμβαίνει είναι μια ευκαιρία να γίνω ακόμα πιο δυνατός. Κι όπως έκανα αγώνα να εκλεγεί ο Αντώνης Σαμαράς αρχηγός, θα κάνω τον ίδιο αγώνα να τον κάνω Πρωθυπουργό.
Ποτέ δεν πολιτεύθηκα φοβικά.

Σ’ όσους δε επιχαίρουν για ότι συμβαίνει, τους απαντώ: Αν σας τύχει και γίνετε κι εσείς Υπουργοί, ας φροντίσετε την Εύβοια, όσο κι εγώ κι ακόμα παραπάνω.
Αυτό μένει μόνο πίσω…»