Σε απόγνωση οι κάτοικοι των περιοχών της Εύβοιας, που επλήγησαν απο τις πλημμύρες, μετά και την πρόγνωση της ΕΜΥ για νέες βροχοπτώσεις απο το απόγευμα.

Τις ζημιές της μετρά η Εύβοια σχεδόν δύο 24ωρα μετά τις καταστροφικές νεροποντές.
Ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα δε φαίνεται να υποχωρούν, καθώς για σήμερα, Δευτέρα, η ΕΜΥ προβλέπει στην περιοχή της Εύβοιας, βροχές και καταιγίδες και μάλιστα κατά τόπους ισχυρές. Οι βροχοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

Το ύψος της βροχής στην Κεντρική Εύβοια έφτασε τα 178,4 χιλιοστά στις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό Στενής, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις 20 λεπτά, 29,6 χιλιοστά νερού έπνιξαν την Εύβοια.

Ανυπολόγιστες ήταν και οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, όπου χωριά έμειναν επί ώρες αποκλεισμένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χωριό Μύστρος, όπου το απόγευμα της Κυριακής υποχώρησε η στάθμη του νερού και άνοιξε ο δρόμος προς το χωριό, ενώ οι κάτοικοί του ήταν αποκλεισμένοι όλο το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, οικισμοί στη Νότια και Κεντρική Εύβοια παραμένουν αποκλεισμένοι, αφού έχουν καταρρεύσει ή υποστεί ζημιές γέφυρες και τμήματα των επαρχιακών οδών που τους συνδέουν με τη Χαλκίδα, την Κύμη ή την Ερέτρια.