Με την κάλπη για την εκλογή νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ να απέχει πλέον μόλις δύο εβδομάδες, η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας κινείται για τα καλά σε ρυθμούς προεκλογικού πυρετού, με τους υποψήφιους Βασίλη Αξιώτη, Ανδρέα Παπαμιμίκο και Κώστα Χατζή να εντείνουν τις περιοδείες αλλά και τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της Απογευματινής. Συγκεκριμένα:

Την αντίδραση του κ. Αξιώτη προκάλεσε το γεγονός ότι ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Βασίλης Μιχαλιολάκος δήλωσε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Χατζή. Από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα στο πλαίσιο περιοδείας του ο κ. Αξιώτης υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάρει θέση υπέρ κανενός υποψηφίου, χαρακτηρίζοντας πάντως αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ιστορικού στελέχους-αγωνιστή της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ να εκφράζει ανοιχτά την προσωπική του προτίμηση. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό απέχει πολύ από τη λογική της εμπλοκής πολιτικών γραφείων στην εκλογική διαδικασία της ΟΝΝΕΔ, αφήνοντας αιχμές για τον κίνδυνο απόπειρας χειραγώγησης της ψήφου των νέων.

«Οι νέοι έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν στη δύσκολη πραγματικότητα που τους κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές και πλέον δεν δέχονται υποδείξεις, γραμμές και συστήματα. Οι πρακτικές περασμένων δεκαετιών πρέπει και ήρθε η ώρα να εκλείψουν» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αξιώτης.

Μεταξύ των κ. Παπαμιμίκου και Χατζή συνεχίζεται εν τω μεταξύ η αντιπαράθεση που ξεκίνησε τη Μεγάλη Εβδομάδα με αφορμή τη χωροθέτηση εκλογικών τμημάτων της ΟΝΝΕΔ. Συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Χατζή ότι ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος συνυποψήφιός του αρνείται συστηματικά τη χωροθέτηση επιπλέον εκλογικών κέντρων και ότι μεθοδεύει την τοποθέτηση μίας μόλις κάλπης ανά νομό, υποστήριζαν ότι ο κ. Χατζής έχει πανικοβληθεί αντιλαμβανόμενος ότι χάνει την εκλογική μάχη και γι’ αυτό προσπαθεί να σπιλώσει τον κ. Παπαμιμίκο, ο οποίος όμως -πάντα όπως λένε οι υποστηρικτές του- ήταν ο πρώτος που ζήτησε ανοιχτή διαδικασία και στην ΟΝΝΕΔ, αντί χρισμάτων. Από την πλευρά του κ. Χατζή πάλι, καταγγέλλουν τον κ. Παπαμιμίκο για προσπάθεια μεθόδευσης, υποστηρίζοντας ότι όσοι επιθυμούν πραγματικά μία ανοιχτή ΟΝΝΕΔ δεν αρκεί να το δηλώνουν μόνο στα λόγια αλλά να το εκφράζουν και στην πράξη.

Με δεδομένη την κορύφωση της αντιπαράθεσης στο πλαίσιο της ΟΝΝΕΔ το επόμενο διάστημα δεν είναι λίγα τα στελέχη που εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο «τα πνεύματα να ανάψουν για τα καλά» όσο πλησιάζουν οι κάλπες, με κίνδυνο ακόμη και να υπάρξουν μικροαψιμαχίες την ημέρα των εκλογών, κάτι το οποίο η Ρηγίλλης έχει διαμηνύσει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 Απριλίου η διαδικασία εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους της ΟΝΝΕΔ για τους Έλληνες πολίτες από 16 έως 18 ετών που δεν συμπεριλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους, τους Έλληνες, το γένος, που κατέχουν ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς (κυρίως Βορειοηπειρώτες), καθώς και τους Κυπρίους, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην εκλογή προέδρου της νεολαίας στις 18 Απριλίου.