Στο θέμα της ΕΡΤ επανέρχεται με νέα δήλωσή του ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τα 31,2 εκ. ευρώ που εκταμιεύει η διοίκησή της για τα δικαιώματα του Champions League.

«Σε μια περίοδο που οι Έλληνες υποβάλλονται σε αιματηρές θυσίες και επισείεται η απειλή τη μη πληρωμής μισθών και συντάξεων είναι σκανδαλωδώς απαράδεκτο η διοίκηση της ΕΡΤ να επιμένει να εκταμιεύσει 31,2 εκ. ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League.

Πληροφορούμαι ότι η διοίκηση της ΕΡΤ αδίστακτα και οργανωμένα σχεδιάζει να προχωρήσει στην εκταμίευση των 31.2 εκ ευρώ έως 31 Δεκεμβρίου, παρά την εισαγγελική έρευνα. Πληροφορούμαι επίσης ότι συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων μέσω των δορυφορικών προσραμμάτων της ΕΡΤ, ενέργειες που προκαλούν ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΡΤ και ανυπολόγιστη ζημιά στην Εθνική Οικονομία και στην σχέση του Εθνικού Κέντρου με την Ομογένεια.

Απέστειλα χθες σχετική ενημέρωση στους αρμοδίους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό. Είναι πλέον αρμοδιότητα της Κυβέρνησης να απομακρύνει άμεσα την διοίκηση της ΕΡΤ και να την αντικαταστήσει με πρόσωπα κοινής αποδοχής».