Ο Διοικητής του ΓΝΧ, κ.Γιάννης Καρούζος μιλάει στο eviaportal, για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου προς τον πολίτη. Όπως δήλωσε στο EVIAPORTAL.GR, κατά τη θητεία του, γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης και άμεσης εξυπηρέτησής των πολιτών.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και αναμορφώθηκε και λειτουργεί το Γραφείο Πολίτη, στην είσοδο του Νοσοκομείου Χαλκίδας, προκειμένου να ασκεί τις πραγματικές αρμοδιότητές του, που είναι η διευκόλυνση των πολιτών.

Ο κ.Γιάννης Καρούζος ανέλαβε Διοικητής του ΓΝΧ πριν 10 μήνες περίπου (αρχές του 2009).  Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας μιλάει στο eviaportal, για τις ενέργειες που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας του για βελτίωση της περίθαλψης στο ΓΝΧ.:

Eviaportal.:   Ποιες είναι οι ανάγκες σήμερα του Νοσοκομείου Χαλκίδας (προσωπικό, κλίνες, υλικοτεχνικός εξοπλισμός);
Γ. Κ.: «Οι ανάγκες του ΓΝΧ σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, είναι διαρκείς και μεγάλες. Έχουν καταγραφεί και αναμένουμε την  κάλυψη τους σταδιακά. Οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ήδη δρομολογηθεί από την διοίκηση και πιστεύουμε ότι θα διεκπεραιωθούν άμεσα,  λόγω  της αυξημένης πίεσης που έχουμε, με τα νέα δεδομένα της γρίπης και σύμφωνα με τις εξαγγελίες και τον νέο προγραμματισμό της ηγεσίας του ΥΥΚΑ».    

Eviaportal.:   Κατά τη διάρκεια της θητείας σας, τι ενέργειες έχουν γίνει για την αναβάθμιση της περίθαλψης στο Νοσοκομείο Χαλκίδας;
Γ.Κ.: «Κατά την διάρκεια της θητείας μας, είμαστε πολύ περήφανοι για τις προσπάθειες αναβάθμισης της περίθαλψης στο ΓΝΧ που προγραμματιστήκαν και πολλές είναι ήδη σε εξέλιξη. Η καθολική επιθυμία πολλών ετών για λειτουργία αυτονόμου τμήματος επειγόντων περιστατικών έγινε πράξη, με τις συντονισμένες ενέργειες της ιατρικής υπηρεσίας και της διοίκησης.
Εξασφαλίσαμε την έγκριση πιλοτικής  λειτουργίας αυτονόμου ΤΕΠ από τον διοικητή της 5η ΥΠΕ . Είναι κάτι που λειτουργεί μόνον σε δυο νοσοκομεία σε όλη την χώρα και είμαστε πολύ περήφανοι για την προσπάθεια μας αυτή. Σημαντική είναι η ένταξη από την 1η Οκτωβρίου του ΓΝΧ στο πανελλαδικό δίκτυο τηλεφωνικών ραντεβού όλο το 24ωρο (τακτικών εξωτερικών ιατρείων) μέσω της γραμμής για την υγεία, ευρύτερα γνωστό σαν  1535. Παρά την έλλειψη εξοικείωσης από τον κόσμο, είναι πρωτοποριακό και ότι πιο σύγχρονο και λειτουργικό υπάρχει σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία. Απαιτεί καλή οργάνωση και η διοίκηση είναι διατεθειμένη να το στηρίξει  και να το καταστήσει απόλυτα λειτουργικό για όλους τους πολίτες της Ευβοίας.  Διαρκής είναι και η προσπάθεια μας για την έναρξη λειτουργίας νέων τμημάτων και ολοκλήρωσης του νέου οργανισμού του νοσοκομείου, που δεν σας κρύβω ότι θεωρώ πως έχει καθυστερήσει. Σε θέματα εξοπλισμού εμπλουτίζουμε διαρκώς το ΓΝΧ.  Είμαστε στο τελικό στάδιο υλοποίησης της ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και του εξοπλισμού εστίασης που δεν ανταποκρίνεται σήμερα στα δεδομένα. Έχουμε διερευνήσει  τη δυνατότητα προμήθειας-εγκατάστασης μαγνητικού τομογράφου σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και αναμένουμε τις αποφάσεις τους. Όσον αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο,  το σημαντικότερο είναι η αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με νέα  και η τρίτη και τελική φάση ανακατασκευής- ολοκλήρωσης του τμήματος επειγόντων περιστατικών, ΤΕΠ. Οι οικοδομικές εργασίες ολοκληρώνονται σύντομα αλλά το  σημαντικό…. είναι η έναρξη στελέχωσης του τμήματος επειγόντων περιστατικών  ΤΕΠ με εξειδικευμένους γιατρούς.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη συνδυασμένης κάλυψης ολόκληρης της Ευβοίας από  το ΕΚΑΒ με νέα παραρτήματα, σε συνεργασία με το ΓΝΧ και τα κέντρα υγείας του νομού. Μικρή καθυστέρηση παρουσιάστηκε λόγω της  προκήρυξης των εκλογών και της μετεκλογικής περιόδου, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα συνεχιστεί η προσπάθεια που αφορά όλους. Το ίδιο αναμένουμε και για την έναρξη των εργασιών επέκτασης του κέντρου υγείας Ιστιαίας και την δρομολόγηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ, την ΔΕΠΑΝΟΜ και το ΥΥΚΑ της πορείας ανέγερσης του νέου νοσοκομείου».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη Καρούζου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης (H1N1).