Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού, Βαγ.Αποστόλου επισημαίνει τη σοβαρότητα του θέματος και θυμίζει την ιστορία του διαλυτηρίου πλοίων στα «Βρυσάκια».

 

Όλοι οι φορείς απεύχονται την επανάληψη της ιστορίας, που τίποτα καλό δεν θα έχει να προσφέρει στη Χαλκίδα και στο σύνολο της Εύβοιας.
Αξίζει να επισημάνουμε, πως πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου, πάλι σε μια οικονομική κρίση της ελληνικής ναυτιλίας, είχαν παροπλιστεί πλοία στο Νότιο Ευβοϊκό. Την ίδια περίοδο, όπως τονίζει ο κ.Αποστόλου, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, προωθείτο από το Υπουργείο η κατασκευή και λειτουργία διαλυτηρίου πλοίων στη περιοχή «Βρυσάκια» στα Ψαχνά. Μάλιστα, είχαν προχωρήσει ως την προμελέτη του έργου.
Ωστόσο, οι τοπικοί φορείς και ο τότε Δήμαρχος Ψαχνών είχαν κινητοποιηθεί άμεσα και το αποτέλεσμα ήταν να ανατρέψουν τα σχέδια του Υπουργείου και το θέμα να πάει στις καλένδες.
Ο κ.Αποστόλου, με δεδομένο ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εξετάζει τον παροπλισμό πλοίων και στην περιοχή της Στυλίδας, υποστηρίζει, ότι μάλλον γίνεται μια διερεύνηση, προκειμένου να βρουν χώρο υλοποίησης των σχεδίων τους, όπου δεν θα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Πάντως και ο Συνασπισμός από την πλευρά του ερευνά ήδη το θέμα, το οποίο θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι τοπικοί φορείς να επιτρέψουν να προχωρήσει μια τέτοια παρέμβαση στη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού.
Μεταξύ των φορέων που εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο είναι και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, δια του Προέδρου του, Λάμπρου Γκάνη, ο οποίος μας δήλωσε ότι τάσσεται στο πλευρό του Δήμου Χαλκιδέων.