Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας κατά τη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου 2009 και με αφορμή την καθυστέρηση ίδρυσης μόνιμης έδρας  Εφετείου στη Χαλκίδα εξέδωσε  ομοφώνως το ακόλουθο ψήφισμα:

 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά την ήδη εκφρασθείσα  θέση του και τονίζει ότι :
Θεωρούμε την ίδρυση και λειτουργία μόνιμης έδρας Εφετείου στη Χαλκίδα , όχι απλώς μείζον θέμα αλλά επιτακτική ανάγκη αφού συνδέεται στενά και ουσιαστικά με την προοπτική ανάπτυξης της πόλης, την αποφυγή πολλαπλών ταλαιπωριών των Ευβοέων πολιτών ενώ συμβάλει στην ταχύ απονομή της δικαιοσύνης .
Εκφράζουμε όχι μόνο την απογοήτευση και δυσφορία , αλλά την οργή και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι είχε οριστεί και εξαγγελθεί η λειτουργία του Εφετείου για τις 12-1-2009.
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι είναι θέμα αξιοπιστίας της Κυβέρνησης η τήρηση των υπεσχημένων . Είναι ανεπίτρεπτο σε επίπεδο θεσμών να κλονίζει η ίδια η Κυβέρνηση την εμπιστοσύνη του λαού προς την αξιοπιστία της δηλητηριάζοντας την τοπική κοινωνική ατμόσφαιρα .
Επειδή δεν επιτρέπεται να παρακολουθούμε αμέριμνοι και αδιάφοροι να ζημιώνεται η πόλη μας και να πληγώνεται το κύρος της
Συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας , που μένει ανένδοτος στις επάλξεις , στηρίζοντας όλες τις ενέργειες αυτού.
Ζητούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει αμελλητί στην ίδρυση και λειτουργία του Εφετείου Ευβοίας με έδρα την Χαλκίδα.»

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019