Σε συγκέντρωση για τις Ευρωεκλογές στη Ν. Λάμψακο μίλησε το περασμένο Σάββατο 23 Μάη , Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος στάθηκε στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που δεν είναι άλλες από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι αποφάσεις της ΕΕ των μονοπωλίων:
«Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορετική προέλευση, διαφορετική ιστορική διαδρομή. Αλλά σήμερα, μέσα από συγκεκριμένες αλλαγές έχουν καταλήξει στην ίδια στρατηγική έχουν την ίδια πολιτική στα κρίσιμα, στα βασικά ζητήματα. Είναι και οι δύο υπερασπιστές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Συνθήκης του Μάαστριχτ που σημαίνει ελεύθερη ανεμπόδιστη κίνηση του κεφαλαίου, για να αυξάνει τα κέρδη και τη δύναμη του. Αυτές είναι βάσεις της κοινής στρατηγικής των δυο κομμάτων του δικομματισμού. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους στηρίζεται στο κυνήγι της κυβερνητικής καρέκλας, στηρίζεται σε δευτερεύοντα ζητήματα, δημιουργεί τεχνητή πόλωση για να εγκλωβιστούν λαϊκές δυνάμεις.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το Σοσιαλισμό. Αυτό που βαπτίζει ως  Σοσιαλισμό είναι μια καρικατούρα για την οποία γελάνε οι βιομήχανοι, οι πλουτοκράτες. Γιατί γνωρίζουν ότι με το σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχασαν, η δεν θα χάσουν τα πλούτη τους, την ιδιοκτησία τους, την εξουσία τους αλλά τα ενίσχυσαν, αύξησαν τα κέρδη τους.
Το στοιχείο της βαρβαρότητας χαρακτηρίζει την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική των Σοσιαλδημοκρατών και φιλελεύθερων κομμάτων.
Βαρβαρότητα είναι η ανεργία, η μερική απασχόληση, τα Stage της ανασφάλιστης εργασίας.
Βαρβαρότητα είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 και στα 68 χρόνια.
Βαρβαρότητα είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου να αυξηθεί το όριο ηλικίες των γυναικών στο δημόσιο από 7 έως 15 χρόνια.
Βαρβαρότητα είναι η κοινή Αγροτική Πολιτική που ξεκληρίζει χιλιάδες μικρούς αγρότες κάθε χρόνο.
Βαρβαρότητα είναι να βομβαρδίζεις τη Γιουγκοσλαβία, να συμμετέχεις στην κατοχή του Ιράκ και του Αφγανιστάν, να απειλείς τους λαούς μαζί με τον Ευρωστρατό και το ΝΑΤΟ.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Βουλευτής κάλεσε το λαό να καταψηφίσει όλους αυτούς που του είπαν ψέματα, που παρουσιάζουν την ΕΕ ως ένωση που στοχεύει στην ευημερία των λαών.
Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί σας είπε την αλήθεια για την ΕΕ, για την συνθήκη του Μάαστριχτ, αντιπάλεψε τον Ευρωμονόδρομο κόντρα στους εκβιασμούς και στα ψεύτικα διλλήματα. Με σταθερότητα, Φερεγγυότητα, με Αξιοπιστία.
Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί αντιστέκεται αποφασιστικά στις συνθήκες της καπιταλιστική κρίσης και υποστηρίζει μια βασική θέση, θέση οδηγό για όλους τους εργαζόμενους.
Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί αγωνίζεται κατά των απολύσεων, κατά της κατάργησης εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αναμετριέται με την πολιτική της λιτότητας, απαιτεί ουσιαστική προστασία των ανέργων.
Ψήφο στο ΚΚΕ για να εμποδιστούν τα χειρότερα που έχει αποφασίσει η ΕΕ στο όνομα της κρίσης.
Ψήφο στο ΚΚΕ για να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να χτυπηθεί ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός , να χτυπηθεί η λογική της υποταγής που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συμφωνούν με τη στρατηγική του κεφαλαίου. Να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στο εργατικό, στο λαϊκό κίνημα, να ενισχυθεί το ΠΑΜΕ που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, να ενισχυθούν όλες οι αγωνιστικές συσπειρώσεις.
Καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει ψηφίσει μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Είναι συνυπεύθυνος για την απελευθέρωση της ενέργειας  και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, για την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών και την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.
Είναι συνυπεύθυνος για πολλές, αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ, έφτασε στο σημείο να στηρίξει το αντεργατικό μέτρο της αύξησης του χρόνου εργασίας στις 65 μέχρι 70 ώρες την εβδομάδα.
Χρησιμοποιεί τη διγλωσσία για να θολώνει τα νερά, είναι δύναμη ασυνέπειες και αφερεγγυότητας.
Καμιά δουλειά δεν έχουν οι λαϊκές δυνάμεις με το ΛΑΟΣ. Ακολουθεί αντιδραστική πολιτική, πρόκειται για ρατσιστική δύναμη που ζημιώνει την ενότητα της εργατικής τάξης και καλλιεργεί το διχασμό μέσα στους εργαζόμενους.
Το τελευταίο διάστημα ακούμε συστηματικά καλέσματα για τη στήριξη των Οικολόγων που προσπαθούν να τους επιβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των εφοπλιστών και των μεγάλων συγκροτημάτων του τύπου.
Χρειάζεται προσοχή! Είναι υπερασπιστές της ΕΕ και των αντιδραστικών πολιτικών για τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι υπερασπιστές του δόγματος που λέει «ο ρυπαίνων πληρώνει», του επικινδύνου δηλαδή δόγματος που αποθρασύνει τους βιομήχανους να μην παίρνουν μέτρα, να καταστρέφουν το περιβάλλον και να πληρώνουν κάποιο πρόστιμο ή να μην πληρώνουν».