Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, με δεδομένη την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας, προσπαθεί να συσπειρώσει και πάλι την παράταξή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού του «Χαλκίδα – Όραμα – Δημιουργία» η Ολομέλεια έγινε και αναμένεται ανοιχτή πολιτική εκδήλωση:

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η ολομέλεια του Ψηφοδελτίου και της Οργανωτικής Επιτροπής Στήριξης της Δημοτικής Παράταξης «ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

Εκτίμηση νέας πολιτικής συγκυρίας – προοπτικές επίλυσης σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την πόλη μας.

Εκτίμηση της δημοτικής δραστηριότητας – Απολογισμός δράσης της Δημοτικής Ομάδας.

Διοικητική Μεταρρύθμιση – επικαιροποίηση απόψεων της παράταξης.

Προτάσεις μελών της παράταξης – Αναφορά σε νέους στόχους – Προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Αναγνωστάκη που τόνισε τα παρακάτω:

«Η Χαλκίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά από σημαντικά προβλήματα που απασχολούν του πολίτες της και επηρεάζουν δραματικά την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους.
Προβλήματα που αυτό τον καιρό οξύνονται και οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα. Κορυφαία ανάμεσά τους η οικονομική ύφεση, που αγγίζει ιδιαίτερα τις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, το περιβάλλον και η ασφάλεια των πολιτών.
Οι πολίτες της Εύβοιας και της Χαλκίδας επένδυσαν πολιτικά στη νέα διακυβέρνηση και περιμένουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.
Η Δημοτική Παράταξη ως οφείλει θα πρωτοστατήσει ώστε να προωθηθούν τα ζητήματα στα αρμόδια Υπουργεία και θα διεκδικήσει μαζί με τους άλλους θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους την άμεση αντιμετώπισή τους.
Οι πολίτες της Χαλκίδας συγκλίνουν στην κοινή εκτίμηση-που μέρα με τη μέρα ενισχύεται όλο και περισσότερο- πως η δημοτική αρχή μετατράπηκε σε παθητικό παρατηρητή των δημοτικών πραγμάτων, διαψεύδοντας έτσι τις όποιες προσδοκίες υπήρξαν.

Η  εγκατάλειψη των γειτονιών,
το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα,
Η πλημμελής  καθαριότητα της πόλης, 
Η καθυστέρηση υλοποίησης έργων από την προηγούμενη δημοτική περίοδο,  επιβεβαιώνουν με κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του θεσμικού της ρόλου.
Η Παράταξη δημοσιοποίησε τις θέσεις της, ως προς τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και εμμένει σταθερά σε αυτές, προσδοκώντας μια ουσιαστική τομή στη Δημόσια Διοίκηση. 
Ένα χρόνο πριν από τις Δημοτικές Εκλογές, έχουμε χρέος να οριοθετήσουμε τις πολιτικές και τους στόχους μας, με βάση τις προγραμματικές θέσεις που διατυπώσαμε το 2006 και τη δουλειά που έκανε έκτοτε η παράταξή μας, για το διάστημα που έχουμε μπροστά μας.
Ταυτόχρονα να συντονίσουμε τη δράση μας για την αποτελεσματικότερη δυνατή παρέμβαση στα δημοτικά πράγματα, τόσο στο πλαίσιο του πολιτικού μας φορέα όσο και στην προοπτική της παράταξης».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της παράταξης, που στο σύνολό τους ζήτησαν εντατικοποίηση της προσπάθειας ελέγχου αλλά και ανάληψη πρωτοβουλιών, για ανάδειξη και προώθηση προς επίλυση ζητημάτων, που άπτονται τόσο της καθημερινότητας όσο και της προοπτικής ανάπτυξης της πόλης μας.
Ζητήματα όπως:
η Πανεπιστημιακή Σχολή,  η Δημοτική Αγορά,  το Νοσοκομείο,  το Εφετείο,
η «Αρέθουσα»,  τα κτήρια «Γεωργιάδη»,  ο «Δημόκριτος»,   η παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων,  η απομάκρυνση των φυλακών,  η δεύτερη αστική ζεύξη με τη βοιωτική ακτή,  αλλά και  η επανεξέταση του κυκλοφοριακού, 
ο επανασχεδιασμός της λειτουργίας των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου,
η παραχώρηση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο,
η χωροθέτηση νέου Χ.Υ.Τ.Α ή Χ.Υ.Τ.Υ.,  η ολοκληρωμένη ανακύκλωση, αποτελούν προκλήσεις τόσο για το Δήμο όσο και για τους άλλους κοινωνικούς και θεσμικούς εταίρους.
Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων για μια συνεχή προσπάθεια επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας καθώς και η απαίτηση για πολιτικές δράσεις που θα αναδεικνύουν την πρόταση μας για τη Χαλκίδα. 
Ως προς τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα και έχοντας υπόψη  ότι απαιτείται ακόμα περισσότερη προσπάθεια από τη Δημοτική μας Παράταξη αλλά και για να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας για συμμετοχικές διαδικασίες, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στο θέατρο Παπαδημητρίου, με θέμα:

« Δημοτικές εκλογές, 3 χρόνια μετά… 1 χρόνο πριν… Οι πολίτες συμμετέχουν, αξιολογούν και προτείνουν».