Τα καταστήματα κατέβασαν ρολά και οι πολίτες κλείστηκαν στα σπίτια τους, στο άκουσμα ότι 6 λεωφορεία αναρχικών φτάνουν στη Χαλκίδα.

 

Ανακοινώσεις τόσο απο την πλευρά της Αστυνομίας, όσο και απο τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας και τη Νομαρχία Εύβοιας παρέλυσαν τη πόλη και δημιούργησαν έντονο κλίμα ανησυχίας και πανικού στους πολίτες και τους εμπόρους. Διάχυτη ήταν όλη μέρα η πληροφορία, πως έχει δωθεί ραντεβού αναρχικών στη Χαλκίδα απόψε, οι οποίοι θα προκαλέσουν ζημιές. Φυσικό επακόλουθο ήταν ο κόσμος να τρομοκρατηθεί σε τέτοιο βαθμό, που οι έμποροι έκλεισαν τα καταστήματά τους,  ασφαλίζοντάς τα με όποιο τρόπο μπορούσαν και οι πολίτες να τρέχουν να κρυφτούν στα σπίτια τους. Τα φροντιστήρια διέκοψαν τα απογευματινά μαθήματα και η πόλη θυμίζει άλλες εποχές μαύρες. Βέβαια, η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη στις εισόδους της Χαλκίδας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγω για παρουσία διμοιριών ΜΑΤ στα Οινόφυτα και το Σχηματάρι.

Αυτή την ώρα (19.37) βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του 15χρονου απο σφαίρα αστυνομικού και για τα επεισόδια που ακολούθησαν, στη Χαλκίδα. Η πορεία ξεκίνησε απο την πλατεία του Αγίου Νικολάου και κατευθύνεται προς το κτίριο της Αστυνομίας. Μικρής έκτασης σημειώθηκαν έξω απο την αστυνομία απο μεμονωμένους νεολαίους, που κόπασαν κατόπιν παρέμβασης των συμμετεχόντων στην πορεία απο το κόμμα του Συνασπισμού, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Δημοτική Αστυνομία. Άλλωστε στη πορεία συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων και τοπικών φορέων, καθώς και νεολαίοι, που διαμαρτύρονται ειρηνικά.

Λόγω των γεγονότων η παράταξη του Δημήτρη Αναγνωστάκη ζήτησε την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την ώρα. Ωστόσο ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και μια αναβολή θα έδεινε μεγαλύτερη τροφή για ανησυχία στο κόσμο. Εξάλλου η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Αστυνομία και ενημερωνέται για τυχόν εξελίξεις.