Ο βουλευτής Εύβοιας  του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος στηρίζει τις κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Χαλκίδας και συναντήθηκε μαζί τους.

Κλιμάκιο της ΝΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε, την Πέμπτη 4/3, το νοσοκομείο της Χαλκίδας και παρεβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση – Κινητοποίηση των Γιατρών και Νοσηλευτών.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε μεταξύ άλλων:
Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών του νοσοκομείου της Χαλκίδας και απαιτεί:

Να καταβληθούν οι οφειλές των εφημεριών των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.
Να καταβληθούν τα αναδρομικά που οφείλονται από τον Αύγουστο του 2009.
Να εφαρμοστεί πρόγραμμα εφημεριών που να εξασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών και τα δικαιώματα των γιατρών.

Η κατάσταση είναι τραγική. Οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό είναι πολύ μεγάλες.
Εντοπίζονται ελλείψεις σε αναγκαία υλικά και εξοπλισμό. Υπογραμμίζουμε ότι η συνεχής καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των γιατρών και των νοσηλευτών και η άρνηση επαρκούς χρηματοδότησης για τις εφημερίες θέτει ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου.
Το νοσοκομείο δεν μπορεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες του λαού της περιοχής και ο εμπαιγμός για το νέο νοσοκομείο συνεχίζεται.
Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και της κυβέρνησης της ΝΔ είναι μεγάλες.
Με την πολιτική τους εμπορευματοποιούν την Υγεία, επιβάλλουν τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικά – οικονομικά κριτήρια, ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό εξοπλισμό και υποδομές.
Το ΚΚΕ με συνεχείς παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη βουλή απαιτεί την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και την αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων του νοσοκομείου της Χαλκίδας, των άλλων νοσοκομείων του νομού (Κύμης – Καρύστου) και των κέντρων υγείας.
Απαιτεί άμεση κατασκευή νέου νοσοκομείου διεκδικώντας αποκλειστικά – δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό στην υπηρεσία των αναγκών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.