Στο μπλόκο των αγροτών της Β. Εύβοιας στη θέση «Παλιούρια» Μαντουδίου βρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας.

Στη συζήτηση με τους αγρότες ο βουλευτής εκφράζοντας την αλληλέγγυα στάση του ΚΚΕ ανέφερε πως το Κόμμα στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών και συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στον δίκαιο αγώνα για την διεκδίκηση τους.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν πείρα από τις επιπτώσεις της αντιαγροτικής πολιτικής που επί χρόνια σχεδιασμένα προωθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη αποφασιστικά να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που στηρίζεται στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, οδηγεί στο χτύπημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, διαχωρίζει τους αγρότες σε κατά κύριο επάγγελμα ή όχι χτυπώντας τους μικρούς αγρότες που κάνουν ορισμένα μεροκάματα.

Ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε την ανάγκη να απαντήσουν στον εκβιασμό της κυβέρνησης, στις παρεμβάσεις του εισαγγελέα, στις απειλές που εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη συκοφάντηση των αγώνων της αγροτιάς. Οι αγρότες έχουν την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και έχουν το δικαίωμα της επιλογής των μορφών πάλης και δεν μπορεί να το αφαιρέσει κανείς. Με τα μπλόκα οι μικροί και μεσαίοι αγρότες διεκδικούν τα δικαιώματά τους ενάντια στην πολιτική της μείωσης του αγροτικού εισοδήματος, των υψηλών τιμών στα εφόδια, της αύξησης του κόστους παραγωγής, στο μαράζωμα της υπαίθρου, στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Το ΚΚΕ καλεί, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, να συσπειρωθούν, να κινητοποιηθούν ακόμα περισσότεροι αγρότες και να διεκδικήσουν το πλαίσιο των αιτημάτων που δίνει σήμερα απάντηση στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα:

Ο μη διαχωρισμός σε «κατά κύριο επάγγελμα και μη».

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος με βάση τις εγγυημένες τιμές.

Προστασία της ντόπιας παραγωγής.

Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των παρακρατήσεων.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων στην Αγροτική Τράπεζα και επιδότηση των βασικών μέσων και εφοδίων.

Πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια με παραγραφή των πανωτοκίων.

Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από όλες τις αιτίες και στο 100%.