Ο Παντελής Σκλιάς γεννήθηκε το 1969 στη Ραφήνα όπου και κατοικεί. Συζυγός του είναι η Πετρούλα Τσιάμη και έχει ένα γιο, τον Γιώργο.

Ο Δρ. Παντελής Σκλιάς είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εκλεγεί στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Sussex (1998) στο γνωστικό πεδίο της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας με έμφαση στο ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη διαμόρφωση και την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Την περίοδο 1999-2001 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Διετέλεσε επισκέπτης ερευνητής – Visiting Research Fellow – στο Μεταπτυχιακό Κέντρο για τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον του Πανεπιστημίου Sussex (1999-2000).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην μελέτη της Πολιτικής Οικονομίας στην Ευρώπη, της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών στις χώρες των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της πρώην ΕΣΣΔ και του Τρίτου Κόσμου.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε από το 1991, με την ιδιότητα του Εκπαιδευτικού Συμβούλου και του Συμβούλου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους αναπτυξιακών δράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον τομέα της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Συνεργάσθηκε με διεθνείς οργανισμούς όπως είναι η Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ανασυγκρότησης, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη καθώς και με ιδιωτικούς οργανισμούς, φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και αναπτυξιακές ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2007 πήρε την θέση του Γενικού Γραμματέα στην Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και από τις 15 Ιανουαρίου 2009 ανέλαβε την θέση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.