Σκληρή η απάντηση του ΕΚΕ στο Δήμαρχο Χαλκιδέων, σχετικά με όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αναφέρει:

«Με αφορμή τη συνέντευξη του Δημάρχου, κ.Ζεμπίλη για τα τεκταινόμενα στη ΔΕΥΑΧ, που βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης και τις αναφορές του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, θα επισημάνουμε ότι ταιριάζει το «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Πάγιες θέσεις του ΕΚΕ είναι, ότι οι εργαζόμενοι κάθε επιχείρησης έχουν το πρώτο λόγο, αυτού προστατεύουμε και θα προστατεύουμε απο οποιαδήποτε «λαμόγια» θέλουν να παίξουν μπιλιάρδο στη πλάτη τους. Δεν υπάρχει για εμάς λίγο ή πολύ παράνομο και αντεργατικό. Οι λογικές του συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού με μισές αλήθειες είναι μακριά απο εμάς. Τέλος περιμένουμε απο τη Διεύθυνση του ΙΚΑ τα αποτελέσματα του ελέγχου που έχει γίνει, αν έχει γίνει, στην καταγγελία του Σωματείου και του ΕΚΕ το Νοέμβριο του 2009.

Υ.Σ. Προς Διεύθυνση ΙΚΑ Χαλκίδας

Ζητάμε να γίνει ο ίδιος έλεγχος στη ΔΕΥΑΧ, όπως το έγγραφο που αποστείλατε στο ΕΚΕ, μέσα στο χρονικό όριο που μας ορίζετε και να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματά του».