Ο Σπύρος Παλαιολόγος δηλώνει υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας, έχοντας την πεποίθηση πως θα λειτουργήσει ενωτικά για το κόμμα, η επιδίωξή του. Ομολογεί πως έχει δημιουργηθεί ένα κύμα στήριξής του από ανθρώπους της Ν.Δ., αλλά δεν κρύβει την απογοήτευσή του, για την προσπάθεια φίλου του να τρενάρει την υποψηφιότητά του.
Διαβάστε τη συνέντευξή του στο eviaportal.gr. αποκλειστικά.

Ο Σπύρος Παλαιολόγος εμφανίζεται στις απαντήσεις του ιδιαίτερα προσεκτικός και ίσως αυτό πηγάζει από την ενασχόλησή του με τα νούμερα…. Καθότι οικονομολόγος στο επάγγελμα. Ωστόσο, πίσω από τις λέξεις πάντα κρύβονται υπονοούμενα, και η εξίσωση των λόγων του εύκολα μπορεί να οδηγήσει στα πρόσωπα των γνωστών αγνώστων, στους οποίους αναφέρεται. Και αν κάποιους ξάφνιασε η πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ, ίσως να το θεωρούσαν φυσική εξέλιξη αν γνώριζαν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με extreme ενασχολήσεις (τι είναι άλλωστε και η πολιτική και δη η καρέκλα του προέδρου της ΝΟΔΕ;… για τον ίδιο, ιδιαίτερα βαριά!)…. Θα μπορούσε να είναι δάσκαλος του χειμερινού σκί, δεδομένου ότι διασχίζει τις χιονισμένες βουνοκορφές με μεγάλη μαεστρία, ενώ δεν μπορώ να παραλείψω και το γεγονός ότι είναι δεινός ιστιοπλόος… Ο άνθρωπος λοιπόν που γεννήθηκε κυριολεκτικά στο γραφείο του Δημάρχου Χαλκιδέων, όταν το Μέγαρο Κότσικα ήταν κλινική και το γραφείο του πρώτου πολίτη της Χαλκίδας χειρουργείο, φιλοδοξεί να αναλάβει την αποστολή που το κόμμα θα του αναθέσει. Και επειδή ο Ίων Δραγούμης και ο Περικλής Γιαννόπουλος τον έχουν στιγματίσει, αρκούμαι στο να πω «Τίποτε δεν είναι αδύνατο. Τα δυνατά από τα αδύνατα τα ξεχωρίζει μια ψιλή ψιλή γραμμή. Μα είμαστε τόσο κολλημένοι κάτω στα εύκολα, τόσο μουδιασμένοι που δεν μπορούμε να πηδήξουμε από πάνω από την ψιλή γραμμή. “ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ”»…..
Και τα υπόλοιπα τα λέει ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο eviaportal.gr.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Eviaportal. Πώς πήρατε την απόφαση να κατεβείτε ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευβοίας;
Σ.Π. Την απόφαση την πήρα, γιατί οι εκλογές της 29ης Νοεμβρίου σηματοδότησαν κάποια πράγματα. Η ΝΔ ερχόταν από μια ήττα, που γονάτισε το ηθικό των πολιτών που στήριξαν και ψήφισαν την παράταξη. Η ΝΔ έχει τις αρχές της, αλλά έκανε κάποια σφάλματα. Ένα από αυτά είναι ότι είχε χάσει την ταυτότητά της. Ακόμα και το 2004, που ήρθε στην εξουσία, ο κόσμος της παράταξης φοβόταν να μιλήσει και να πει που ανήκει ιδεολογικά.
Το νέο και εκσυγχρονισμένο κομμάτι αυτής της ιδεολογίας είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Αυτή η ιδέα μπορεί και ζυμώνει και παίρνει πράγματα από το παρελθόν, παίρνει πράγματα που χρειάζονται από το παρόν και οδηγεί στο μέλλον. Εγώ κατατάσσω τον εαυτό μου κοινωνικά φιλελεύθερο, προσαρμοσμένο στις καινούργιες ανάγκες χωρίς όμως να έχω απολέσει την ιστορία του τόπου και πιστεύω ότι μπορώ μέσα από την εκλογή μου σαν πρόεδρος της ΝΟΔΕ να προσφέρω και να βοηθήσω όλα αυτά τα πράγματα να αναπτυχθούν σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους που θα εκλεγούν. Το πιο σημαντικό όμως, για να γίνει αυτό είναι η ενότητα. Ενότητα τόσο στην κορυφή χωρίς αμφισβητήσεις όσο και στη βάση χωρίς φατριασμούς.
Eviaportal. Θεωρείτε ότι η ΝΔ μπορεί να ανακάμψει σύντομα;
Σ.Π. Μπορεί να ανακάμψει σύντομα υπό προϋποθέσεις. Ξεκίνησε να ανακάμπτει με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος και αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται με τις εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες θα συμμετέχει η βάση. Ήρθε πολύς κόσμος για να ψηφίσει τον Αντώνη Σαμαρά. Πρέπει και αυτή τη φορά να έρθει για να ψηφίσει. Καθότι οι εκλογές αυτές, είναι εκλογές συμμετοχής και ευθύνης. Για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία στη βάση να εκλέξει τα μεσαία κομματικά στελέχη, που θα εκφράζουν το κόμμα, αλλά θα φέρει και την ευθύνη της επιλογής της. Ωστόσο είναι και εκλογές σύγκρουσης με πράγματα που πίκραναν τον κόσμο, με συμπεριφορές, για τις οποίες δεν ευθύνεται ο απλός ψηφοφόρος της ΝΔ. Καλούμεθα λοιπόν κάνοντας μια νέα αρχή, να ενώσουμε την παράταξη, να προάγουμε τις αξίες της και να πάμε μπροστά. Άλλωστε δεν μπορεί να πάει η πατρίδα μπροστά, όταν έχει μια κυβέρνηση χωρίς αξιόλογη και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Για να γίνει αυτό πρέπει και τα κόμματα να είναι έτσι δομημένα και να λειτουργούν με τρόπο, ώστε και δημοκρατία να υπάρχει και αντίλογος.
Eviaportal. Κάνετε λόγο για ενότητα στη ΝΔ. Θεωρείτε ότι έχει γίνει βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση; Καθότι βλέπουμε ότι οι συγκρούσεις δεν λείπουν, και αναφέρομαι στη Ντόρα Μπακογιάννη και τη στάση που κρατάει.
Σ.Π. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο στην παράταξη. Κάθε φιλοδοξία είναι θεμιτή. Αλλά αυτή τη στιγμή με συντριπτική πλειοψηφία ο λαός εξέλεξε τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτά τα πράγματα λοιπόν τελειώσανε. Τώρα η παράταξη κάνει το επόμενο βήμα. Εκλέγει τα στελέχη της και προχωράει μπροστά για το καλύτερο. Και το καλύτερο καταρχήν είναι το καλό του τόπου και μετά το καλό του κόμματος. Δεν διανοούμεθα να λέμε ότι πάμε για το καλύτερο του κόμματος αν αυτό δεν ταυτίζεται με το καλό του τόπου. Δεν νομίζω ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι αμφισβητεί τον Αντώνη Σαμαρά. Πιστεύω ότι και αυτή συντάσσεται μαζί του.
Eviaportal. Πιστεύετε ότι τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να φεύγει από το κόμμα της ΝΔ, θα δούμε να επαληθεύονται;
Σ.Π. Όχι εγώ δε το θεωρώ πιθανό να φύγει από το κόμμα. Διότι η ίδια η Ντόρα δήλωσε πως είναι στρατιώτης της παράταξης και δεν πιστεύω ότι θα βάλει το προσωπικό της καλό πάνω από το καλό της παράταξης. Και το καλό για τη ΝΔ είναι να μείνουν όλοι ενωμένοι και να δουλέψουν για ένα καλύτερο αύριο.
Eviaportal. Μιλάς για ενότητα. Στις εσωκομματικές εκλογές για τη ΝΟΔΕ μπορεί να υπάρξει ενότητα, καθότι είθισται να υπάρχουν ομάδες που στηρίζουν υποψηφίους έχοντας παρασκηνιακό συμφέρον;
Σ.Π. Υπάρχουν ομάδες και δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει να είναι πολλοί υποψήφιοι. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές όταν είναι προϊόν κάποιας προϋπηρεσίας. Εάν εκτιμά ο κόσμος ότι υπάρχουν ομάδες που πρώτα κοιτούν το συμφέρον τους και μετά το καλό της παράταξής τους, στο χέρι του είναι να συμμετέχει μαζικά και να βάλει αυτές τις ομάδες στη γωνία. Όσο πιο πολύς κόσμος δηλώσει συμμετοχή τόσο και μεγαλύτερη ευθύνη θα έχει για την επιλογή του.
Eviaportal. Επίσημα είσαι ο μόνος που έχει δηλώσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Ωστόσο έχουν ακουστεί τα ονόματα και των Έλενα Βάκα και Βασίλη Δεμερτζή.
Σ.Π. Σεβαστές είναι όλες οι υποψηφιότητες. Εκτιμώ ότι αν θα είναι συνυποψήφιοί μου, θα κάνουμε έναν καλό αγώνα και στο τέλος όποιος εκλεγεί θα είναι αυτός που θα πάει την παράταξη μπροστά. Ο πρώτος μεταξύ ίσων.
Eviaportal. Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει τον Σπύρο Παλαιολόγο για Πρόεδρο της ΝΟΔΕ;
Σ.Π. Νομίζω ότι είναι γνωστά και το βιογραφικό μου και η πολιτική μου πορεία. Από ‘κει και πέρα είναι στο χέρι τους να κρίνουν και να επιλέξουν. Η κάθε επιλογή πάντως θα είναι σεβαστή.
Eviaportal. Αυτό είναι γενικό. Θα το θέσω διαφορετικά. Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ που πιστεύετε ότι τα έχετε εσείς για να αναλάβετε πόστο;
Σ.Π. Πιστεύω ότι όποιος πάει να ψηφίσει θα γνωρίζει το πρόσωπο που επιλέγει, και δε νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σε κάποια στενά πλαίσια πολιτικών χαρακτηριστικών…
Eviaportal. Για παράδειγμα, η εντοπιότητα δεν παίζει ρόλο;
Σ.Π. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σοβαρό στοιχείο. Διότι θα σου δίνει και το χρόνο να ασχολείσαι περισσότερο με το κόμμα, αλλά δίνει και τη δυνατότητα στον κόσμο, να γνωρίζει την παρουσία και την προσφορά σου όλα αυτά τα χρόνια και να μπορεί να αξιολογήσει αν ήταν ανιδιοτελή και αποτελεσματικά.
Eviaportal. Τις επαφές σας τις έχετε κάνει; Έχετε εκφράσει στα στελέχη της ΝΔ αυτή σας τη διάθεση;
Σ.Π. Προσπάθησα να κάνω τις επαφές μου και μόλις έκανα τις πρώτες, δυσκολεύτηκα να τις ολοκληρώσω… Γιατί από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε, λειτούργησε αντίστροφα. Δημιουργήθηκε ήδη ένα κύμα ανθρώπων που πριν προλάβω εγώ να τους το πώ, με προσέγγισαν οι ίδιοι και μου έκανα παραινέσεις να προχωρήσω και να με στηρίξουν. Αυτό πιστεύω ότι είναι καλό. Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσα να πω ότι η υποψηφιότητά μου έχει γίνει και κίνημα ενωτικό. Γιατί χαρακτηρίζεται από την υποστήριξη ανθρώπων που υποστήριξαν και ψήφισαν διαφορετικούς υποψήφιους βουλευτές καθώς επίσης και τους 3 υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ.
Εγώ προσωπικά και δεν το κρύβω, γνωρίζω τον Αντώνη Σαμαρά από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Ήμουν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, στάθηκα δίπλα του, όταν ακόμα οι δημοσκοπήσεις τον είχαν στο 13% και τον θεωρώ όχι μόνο πρόεδρο του κόμματος αλλά φυσικό εκφραστή της παράταξης.
Eviaportal. Εσείς σταθήκατε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, ο Αντώνης Σαμαράς στέκεται δίπλα σας;
Σ.Π. Δε νομίζω ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει καμία δουλειά να ανακατευτεί σε αυτή την εκλογή. Δεν υπάρχουν γραμμές. Αυτός ήταν που προκειμένου να σπάσουν οι γραμμές και οι μηχανισμοί άνοιξε τις εκλογικές διαδικασίες στη βάση. Κατά συνέπεια δε μπορεί να συναινεί στην ομαδοποίηση…. Ο πολιτικά συνειδητοποιημένος είναι και κομματικά ενταγμένος και γνωρίζει ότι δε χρειάζονται τσοπάνηδες και πατερούληδες για να καθοδηγήσουν τον κόσμο. Νομίζω ότι η κοινωνία, αλλά και τα κομματικά στελέχη αυτές τις τακτικές τις έχουν απορρίψει και η απόδειξη είναι ότι προσήλθαν στις κάλπες και στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά περί τους 800.000. Άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο να κάνουμε πάλι τα κόμματα αποδεκτά από την κοινωνία. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών, ολοκληρώνεται ένας κύκλος και η ΝΔ στέκει και πάλι στα πόδια της πηγαίνοντας σε ένα συνέδριο όπου και τις ιδέες της θα ανανεώσει και θα ανασυντάξει τον κόσμο της, ο οποίος παραμένει στο σπίτι του, πικραμένος και πληγωμένος, και περιμένει να του δώσουμε το κίνητρο να επανέλθει στην πολιτική. Πιστεύω ότι με τη στάση και τη συμπεριφορά μας πρέπει να γίνουμε υπόδειγμα για όλους και να δείξουμε ότι υπάρχει ελπίδα. Είναι καθήκον μας απέναντι στη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα.
Eviaportal. Ωστόσο θεωρώ ότι εκτός από τα στελέχη κορυφής και οι τοπικές οργανώσεις έχασαν τη μπάλα στην πορεία των τελευταίων ετών. Η ΝΟΔΕ σε αυτές τις εκλογές μπορεί να αποφύγει τσοπάνηδες και πατερούληδες, που πασχίζουν για την εκλογή τους σε διάφορα πολιτικά επίπεδα, «ελέγχοντας» την οργάνωση και τα πρόσωπα που τη διοικούν;
Σ.Π. Καταρχήν, ξεκαθαρίζω ότι αυτό δεν αποτελεί αιχμή κατά των βουλευτών. Κάθε άλλο οι βουλευτές μας κάνουν τη δουλειά τους και παίζουν το ρόλο τους. Και σε πληροφορώ ότι στη δική μου περίπτωση δεν ταιριάζει και καθόλου. Διότι υπάρχουν πολλά στελέχη που στήριξαν 5 διαφορετικούς υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ και προάγουν σήμερα την υποψηφιότητά μου. Τσοπάνηδες και πατερούληδες εγώ εννοούσα ανθρώπους, οι οποίοι ως επί τω πλείστων δεν είναι πολιτικοποιημένοι αλλά έχουν ενταχθεί κομματικά με στόχο κάποια μικροσυμφέροντα που έχουν σχέση με την κοινωνική τους προβολή και προσπαθούν να κουβαλήσουν τον κόσμο. Όμως, ο κόσμος δεν είναι πρόβατα.
Eviaportal. Παρ’ όλα αυτά έχει περάσει στον κόσμο ότι συνήθως στηρίζεται για πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο άνθρωπος που θα εξυπηρετήσει τα μετέπειτα εκλογικά συμφέροντα κάποιων.
Σ.Π. Ενδεχομένως κάποιες φορές οι κομματικές οργανώσεις να ήταν βουλευτοκεντρικές. Νομίζω ότι σε όποιες οργανώσεις συνέβησαν αυτά, δε λειτούργησαν καλά. Δεν νομίζω όμως ότι στην Εύβοια έχει γίνει τελευταία κάτι τέτοιο. Έχει χρόνια να συμβεί….
Eviaportal. Με τους βουλευτές της ΝΔ Εύβοιας ήρθατε σε επαφή;
Σ.Π. Όχι ακόμα. Σκοπεύω όμως να συναντηθώ μαζί τους και να τους ενημερώσω για την υποψηφιότητά μου. Σεβόμενος καταρχήν το αξίωμά τους και να ζητήσω σε προσωπικό επίπεδο τη ψήφο τους. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα ζητήσω να χρησιμοποιήσουν το μηχανισμό τους. Κάτι τέτοιο είναι ενάντια στην ιδεολογία της ΝΔ. Τις ίδιες επαφές άλλωστε θα κάνω και με άλλα κομματικά στελέχη και προβεβλημένους κοινωνικά φίλους μου, καθώς και με παλαιότερα στελέχη της ΝΔ.
Eviaportal. Σ’ αυτό το κύμα συμπαράστασης που προαναφέρατε, υπάρχουν πρόσωπα που μπορούμε να αναφέρουμε τα ονόματά τους;
Σ.Π. Όχι δε θα ήθελα να αναφέρω ονόματα. Αυτό θα το αφήσω σε όποιο κομματικό στέλεχος θελήσει να το πεί μόνος του. Θέλω να γίνουν οι δημοκρατικές διαδικασίες, να δώσουν εξετάσεις και να πετύχουν με άριστα και ο νομός μας να είναι ο πρώτος που θα πρυτανεύσει η απόλυτη δημοκρατία και η απόλυτη διαφάνεια και δε θα υπάρξουν μεθοδεύσεις.
Eviaportal. Πάντως κομματικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως οι Σαμαρικοί, αλλά και άνθρωποι του Κ.Μαρκόπουλου στηρίζουν Β.Δεμερτζή για υποψήφιο.
Σ.Π. Και είναι κακό να υποστηρίζονται υποψήφιοι από ανθρώπους που είχαν στηρίξει συγκεκριμένο βουλευτή. Εγώ έχω φίλους που έχουν στηρίξει τον Κ.Μαρκόπουλο και στηρίζουν εμένα. Έχω φίλους που έχουν στηρίξει τον Σ.Κεδίκολου και στηρίζουν εμένα. Έχω φίλους που στήριξαν τον Αν.Λιάσκο και στηρίζουν εμένα. Έχω φίλους που στήριξαν τη Σ.Λαϊου και στηρίζουν εμένα. Δε σημαίνει κάτι αυτό; Γι’ αυτό θεωρώ ότι η δική μου υποψηφιότητα έχει μεγάλη αποδοχή και ενωτικό χαρακτήρα. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές έχουν εκφραστεί υπέρ κάποιου μέχρι στιγμής. Σε κάθε περίπτωση εγώ τους σέβομαι. Θα δώσω τον αγώνα μου για αυτά που πιστεύω και το καλό της παράταξης. Πιστεύω ότι αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες θα είναι υπόδειγμα και θα συζητηθούν για πολλά χρόνια στην Εύβοια. Εύχομαι και στους όποιους άλλους συνυποψήφιους μου καλή επιτυχία.
Eviaportal. Εκτός από το κύμα συμπαράστασης, υπήρξαν άνθρωποι που να προσπάθησαν να τρενάρουν την υποψηφιότητά σου;
Σ.Π. Ναι υπάρχουν κάποιοι. Μάλιστα ο επικεφαλής αυτών που μπήκε στη διαδικασία να με τρενάρει είναι και φίλος μου! Με πήρε τηλέφωνο δύο φορές.
Eviaportal. Με ποιο σκεπτικό σας ζήτησε να μην κατέβετε υποψήφιος;
Σ.Π. Με το σκεπτικό ότι πρέπει να το ξανασκεφτώ και ίσως θα ήμουν χρησιμότερος ως υποψήφιος σε κάποιους άλλους χώρους, ίσως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή αλλού. Απεδείχθη όμως ότι αυτός ο φίλος που με πήρε τηλέφωνο, δεν είχε και τόσο αγνές προθέσεις, αλλά σκόπευε να προωθήσει κάποια άλλη υποψηφιότητα… βέβαια δεν πρόκειται να ονοματίσω πρόσωπα και πράγματα στην παρούσα φάση τουλάχιστον.
Eviaportal. Με βάση αυτό όμως αποδεικνύεται πως παραμένουν ομάδες και συμφέροντα, όπως προανέφερα σε ερώτησή μου.
Σ.Π. Βεβαίως και παραμένουν ομάδες που προσπαθούν να στηρίξουν κάποιους υποψηφίους και αυτές οι ομάδες θα αντιμετωπιστούν από την κοινωνία της ΝΔ με μαζική προσέλευση. Οι ομάδες αυτές έχουν αποτέλεσμα όταν η προσέλευση του κόσμου είναι μικρή και άρα ελεγχόμενη.
Eviaportal. Μπορεί να αναπτύξει αυτή η ομάδα τη δυναμική που θα σταματήσει την πορεία σας ως τις εκλογές;
Σ.Π. Δε θέλω να σκέφτομαι άλλο τα παρασκήνια. Είμαι άνθρωπος που έχω τη συνείδησή μου καθαρή και όταν κοιμάμαι δε βλέπω φαντάσματα. Τα όποια παρασκήνια ας τα χειριστούν αυτοί που γνωρίζουν από αυτά. Εγώ θα πορευτώ μακριά από αυτά και είμαι σίγουρος ότι η κομματική βάση της ΝΔ θα το επικροτήσει και θα με εκλέξει με μεγάλη διαφορά.
Eviaportal. Υπήρξε κάποιος που να σας προσέγγισε να δήλωσε στήριξη αλλά με αντάλλαγμα;
Σ.Π. Όχι κανένας μέχρι τώρα.
Eviaportal. Με τα πρόσωπα που φέρονται ως συνυποψήφιοί σας έχετε συναντηθεί και μιλήσει για τις εκλογές;
Σ.Π. Τους γνωρίζω και έχει τύχη να βρεθούμε και να πιούμε και καφέ… αλλά δε θα ήθελα αυτή τη στιγμή που δίνω συνέντευξη για τον εαυτό μου, να τους κάνω διαφήμιση. Τους αγαπώ είναι φίλοι μου, αλλά δε θα μιλήσω γι’αυτούς.
Eviaportal. Από τα κεντρικά στελέχη της ΝΔ είχατε αρνητική αντίδραση στην υποψηφιότητά σας;
Σ.Π. Όχι κάθε άλλο. Επισκέφτηκα τον Γραμματέα του Οργανωτικού και συζήτησα μαζί του. Μάλιστα με διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξει καμία γραμμή και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τη δημιουργία ομαδοποιήσεων. Η εκλογή θα είναι διάφανη και ξεκάθαρη και η μεγάλη πρόκληση της Κ.Ε. της ΝΔ είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση της βάσης στην κάλπη.