Στο πλευρό της Διοίκησης και των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ Νομού Εύβοιας τάχθηκαν πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς κατά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή το θέμα που προέκυψε από έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΚΤΕΛ στον Άγιο Στέφανο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι τα ΚΤΕΛ έχουν στα χέρια τους την άδεια ανέγερσης οικοδομής στο οικόπεδο, που αγοράστηκε το 1986, από το 2001, οπότε και τους εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της πολεοδομίας. Μάλιστα τα σχετικά δικαιολογητικά είχαν κατατεθεί το 1997.

Το 2002 ξεκίνησαν οι εργασίες για ανέγερση του κτιρίου των ΚΤΕΛ, οι οποίες όμως σταμάτησαν το 2004, για οικονομικούς λόγους.

Παρ’ όλα αυτά τα ΚΤΕΛ μετακόμισαν τις υπηρεσίες τους στο νέο κτίριο, αν και δεν είχε ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι υπήρξε η τελεσίδικη απόφαση εξώσεώς τους από τις παλιές εγκαταστάσεις, στο κέντρο της Χαλκίδας (δίπλα στην Πυροσβεστική).
Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ευβοίας, υπήρξε η σύμφωνη γνώμη της Νομαρχίας για την μεταφορά τους, καθότι έπρεπε να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό του νομού.
Ωστόσο τα προβλήματα άρχισαν όταν ξεκίνησε η ανέγερση , σύμφωνα με τον κύριο Παπά.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη, στην οποία είχαν κληθεί οι βουλευτές του Νομού, Δήμαρχοι, ο Νομάρχης και εκπρόσωποι φορέων της Εύβοιας, ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ, κ.Παπάς επισήμανε το κοινωνικό χαρακτήρα των ΚΤΕΛ, ενώ τόνισε, πως και οι ίδιοι πασχίζουν για τη νομιμότητα, αλλά δεν μπορούν να επιτρέψουν σε κανέναν να σέρνει τα ΚΤΕΛ σαν να είναι mini market με μηνυτήριες αναφορές και να γίνονται έρμαιο του όποιου καταγγέλλει.

Ο κ.Παπάς μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τα ΚΤΕΛ στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα των εποχών, επένδυσαν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Το κτίριο μπορεί να είναι ημιτελές, όμως ο κόσμος της Εύβοιας το χάρηκε και το κέντρο της Χαλκίδας ανάσανε από την μεταφορά τους… Με στεναχωρεί η κινηματογραφική ταχύτητα των διαδικασιών, που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του έργου. Εργαζόμενοι και επιβατικό κοινό αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κρύο και σε άθλιες συνθήκες. Αν αυτό τιμά τη Χαλκίδα και συνολικά την Εύβοια, που θέλει να λέγεται τουριστικός προορισμός, τότε λυπάμαι. Εμείς θέλουμε να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε».
Αναφερόμενος στο κοινωνικό πρόσωπο των ΚΤΕΛ ο κ.Παπάς επισήμανε: «Τα ΚΤΕΛ παρέχουν κοινωνική προσφορά με μειωμένα εισιτήρια σε μαθητές, στρατιώτες, κοινωνικές ευπαθείς ομάδες, φοιτητές, ανάπηρους κ.λ.π. Δεν είμαστε Α.Ε. στυγνή, έχουμε κοινωνικό πρόσωπο για το νομό και τον πολίτη. Άλλωστε με απόφασή μας δεν υπήρξε αύξηση του εισιτηρίου φέτος».
Ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ έκανε έκκληση προς όλους τους παριστάμενους, να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα που προέκυψε και να βοηθήσουν για άμεση επίλυσή του, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και το Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΤΕΛ συμπαραστέκεται στην προσπάθεια αυτή.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου, ο πρώην Υπουργός, Βασίλης Κεδίκογλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Σίμωσης, ο Πρόεδρος του ΕΚΕ, Κώστας Κουλουρίδης, εκπρόσωποι του Νομάρχη Εύβοιας και του Δημάρχου Χαλκιδέων, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Σοφία Ντούρου και Γιώργος Βλαχογιώργος, ο πρώην Δήμαρχος, Δημήτρης Αναγνωστάκης και εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ.
Όλοι όσοι πήραν το λόγο τάχθηκαν υπέρ των ΚΤΕΛ και καταδίκασαν τόσο την κίνηση του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού, Βαγγέλη Αποστόλου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, όσο και την έκθεση του ΤΕΕ, που αντί τεχνικού χαρακτήρα μάλλον δικαστικοπολιτική άποψη εκφράζει…

Κώστας Μαρκόπουλος

Ο Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος από την πλευρά του κάλεσε τον Συνασπισμό να «μαζέψει» τον κ.Αποστόλου, προκειμένου να αρθεί η μήνυσή του άμεσα. Επιπλέον τόνισε, όπως και ο Βασίλης Κεδίκογλου ότι δεν δύναται να αφαιρεθεί πολεοδομική άδεια μετά από τόσα χρόνια, εφόσον εξαρχής δόθηκε. Ο ίδιος δήλωσε ότι στηρίζει τα ΚΤΕΛ και τους εργαζόμενους, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο και ζητάει νόμιμη, ουσιαστική και εποικοδομητική λύση.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Καθαροσπόρης ξεκαθάρισε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο η ψήφος του θα είναι ό,τι ορίσει η βούληση των ΚΤΕΛ.

Ο Βασίλης Κεδίκογλου στην σύσκεψη των ΚΤΕΛ Ευβοίας

Ο Βασίλης Κεδίκογλου τόνισε πως δεν πρέπει να τους ανησυχεί μια μηνυτήρια αναφορά. Εφόσον η άδεια είχε δοθεί πριν 8 χρόνια κανένα χαρτάκι δεν μπορεί να την κλονίσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Επιπλέον, σχολιάζοντας την έκθεση του ΤΕΕ αμφέβαλλε για τη νομιμότητα της Επιτροπής και υποστήριξε ότι το περιεχόμενό της δεν περιποιεί τιμή σ’ αυτούς που την υπογράφουν, οι οποίοι αναστάτωσαν μια ολόκληρη κοινωνία. «Εκ του μη όντως δημιουργήθηκε η ταραχή και θεωρώ ότι πρέπει ο Δήμαρχος με τον κ.Παπά να συζητήσουν, αν πράγματι υπάρχει κάτι μεμπτό στο έργο των ΚΤΕΛ», δήλωσε ο Βασίλης Κεδίκογλου.

Απών ήταν το Τεχνικό Επιμελητήριο από τη σύσκεψη. Μάλιστα ο Πρόεδρος, κ.Νικολάου κατόπιν αυτής, υποστήριξε ότι μια ανοιχτή συγκέντρωση δεν συνάδει με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Τεχνικό Επιμελητήριο, ώστε να συμμετέχει εφόσον το αντικείμενο της δεν είναι τεχνικού περιεχομένου!!!
Μάλλον δεν παίζει κανένα ρόλο ποιος δημιούργησε το θέμα και αν οφείλουν όλοι οι φορείς της Εύβοιας να συμμετέχουν σε συσκέψεις ζητημάτων, που αφορούν όλη την κοινωνία.
Πάντως το θετικό της σύσκεψης ήταν η ομοφωνία όλων των παριστάμενων, στο γεγονός ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και δεν συντρέχει λόγος αναίρεσης της άδειας πολεοδομίας.