Την Βόρεια Εύβοια και τα νησιά των Βορείων Σποράδων επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας.

Με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Μεθόδιο Φουντούλη, επισκέφθηκε την Βόρειο Εύβοια, όπου προέστη των Πανηγύρεων πανηγυριζόντων Ιερών Ναών.
Την παραμονή της Εορτής Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού, όπου το θείο λόγο κήρυξε με την διακρίνουσα αυτόν ευγλωττία και σύνεση, ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος. Στη συνέχεια προέστη στην μεγαλειώδη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων στις οδούς της Πόλεως, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς της περιφερείας, αλλά και πλήθος κόσμου, Ευβοείς και λουόμενοι από διάφορα μέρη της Πατρίδος μας.
Ανήμερα της Πανηγύρεως, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο κατά τη Θεία Λειτουργία του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αγριοβοτάνου, με τη συμμετοχή πολλών χριστιανών.
Την επομένη ημέρα Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009 ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί αναχώρησαν για την Αλόννησο, όπου στο λιμάνι τους υποδέχθηκαν οι δύο Ιερείς της Ενορίας, ο συνταξιούχος Αρχιμ. Γρηγόριος Τσάμαρης και ο Πρεσβ. Αβραάμ Αποστολίδης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και ευλαβείς χριστιανοί.
Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αλόννησο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις σε χριστιανούς του και σε ασθενείς, ενώ το Σάββατο 4 Ιουλίου το πρωί τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίςα προεχείρησε σε Πνευματικό-Εξομολόγο τον Εφημέριο π. Αβραάμ.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και με αφορμή την μόνιμη εγκατάσταση του εφημερίου π. Αβραάμ και της πρεσβυτέρας του Ευγενίας στο νησί, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο ανακαινισμένο πρεσβυτέριο της ενορίας.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν στη Σκιάθο, όπου έλαβε χώρα η Πανήγυρη της Επετείου ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της πολιούχου της Νήσου Παναγίας «Εικονιστρίας», η οποία απεκαλύφθη το 1665 μ.Χ. στον γέροντα ασκητή Συμεών κατά θαυμαστό τρόπο και στις ημέρες μας φυλάσσεται με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.
Ο Μητροπολίτης μας και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τους Ιερείς της Νήσου, τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη, αλλά και ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι μετέβησαν στο Λιμάνι της Σκιάθου για να τους υποδεχθούν.
Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Σκιάθου, όπου τελέσθηκε Μικρά Αγρυπνία (Μέγας Εσπερινός και μέρος της Ακολουθίας του Όρθρου, μέχρι το Εωθινό Ευαγγέλιο)  για την Εορτή της Παναγίας Εικονιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο, ενώ απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους δύο Εφημερίους του Ιερού Ναου, το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π. Ιωσήφ Κατσούρα και του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Ιωάννη Κωστάρα.
Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Κυριακή 5 Ιουλίου 2009, σύμφωνα με τοπικό έθιμο που θέλει να λειτουργούν και οι δύο Ενοριακοί Ναοί της χώρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών όπου εφημερεύουν ο λόγιος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σταματάς – Αρχιερατικός Επίτροπος και ο υιός του π. Νικόλαος, ο οποίος στην Απόλυση της Θείας Λειτυουργίας έλαβε από τον Μητροπολίτη μας το οφφίκιο του Σακκελαρίου και προεχειρίσθη Πνευματικός-Εξομολόγος.
Ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Σκιάθου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στις οδούς της νήσου, την οποία ακολούθησαν πολλοί Σκιαθίτες, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, αλλά και αρκετοί ξένοι και μάλιστα από την αλλοδαπή και η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών.
Μετά την Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, ο Μητροπολίτης μας και οι Κληρικοί επισκέφθηκαν την ιστορική Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου η οποία τα τελευταία χρόνια συνεχώς ανακαινίζεται, με την ακούραστη φροντίδα του Ηγουμένου Αρχιμ. π. Αγγέλου Λύσσαρη.
Όλες οι παραπάνω επισκέψεις του Μητροπολίτου μας, καλύφθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως στους 97,7 μεγακύκλους των FM.