Ο Υπουργός Παιδείας έκλεισε το θέμα, ρίχνοντας τις ευθύνες στο Δήμο Χαλκιδέων για μη υπόδειξη κατάλληλων χώρων.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, Δημήτρης Αναγνωστάκης σχολιάζει σε ανακοίνωσή του, το γεγονός ότι η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλη μέσω του Πανεπιστημίου Πειραιά δεν υφίσταται εις γνώση του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

«Έκπληκτοι οι Χαλκιδέοι πολίτες άκουσαν τον Υπουργό Παιδείας να δηλώνει στα εγκαίνια του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, πως το θέμα ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην πόλη μας, έχει κλείσει . . . από το 2007!!!

Ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε -και το πληροφορηθήκαμε και μεις για πρώτη φορά- ότι επιτροπή του Πανεπιστημίου Πειραιώς επισκέφθηκε την πόλη μας, αναζητώντας την κατάλληλη υποδομή που θα φιλοξενούσε την Πανεπιστημιακή Σχολή και δυστυχώς δεν ευρέθη!!!
Απ’ αυτή την αναφορά και μόνο προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα:

– ποια παρέμβαση έκανε ο Δήμος Χαλκιδέων;
– ποια πρόταση κατέθεσε;
– ποιες απαντήσεις έλαβε;
– με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζήτησε ο κ. Δήμαρχος;

Είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Ζεμπίλης δεν ενημέρωσε γι’ αυτή την επίσκεψη ούτε τους Χαλκιδέους πολίτες αλλά ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Είναι προφανές πως δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα αν δεν ζητήθηκε καν η γνώμη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και απαξιώθηκαν από τα πολιτικά στελέχη της Κυβέρνησης και του κόμματος με το οποίο εκλέχτηκαν!

Επανειλημμένως σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο να χαθεί η Σχολή καθώς την διεκδικούσαν σθεναρά κι άλλες μεγάλες πόλεις. Τον είχαμε προτρέψει να παρακολουθεί το ζήτημα για να μην συμβεί αυτό που φοβόμαστε και που τελικά συνέβη! Πέρα από τη συνεδρίαση για το «Δημόκριτο» και την πρόταση να φιλοξενηθεί εκεί η Σχολή ύστερα από συζήτηση με το Επιμελητήριο, άλλες δύο φορές τουλάχιστον χτυπήσαμε το καμπανάκι.

Αντί να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση ο κ. Ζεμπίλης μας διαβεβαίωνε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το 2009 η σχολή θα είναι στο μηχανογραφικό που συμπληρώνουν οι υποψήφιοι σπουδαστές ευρισκόμενος προφανώς εκτός τόπου και χρόνου!!!
Η χαλαρότητα, η νωθρότητα, ή η έλλειψη πυγμής οδήγησαν σε άλλη μια απώλεια μετά το Εφετείο, για την πόλη μας;
Ο εφησυχασμός, η αδιαφορία ή η ανικανότητα έφεραν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα;
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα και περιμένουν απαντήσεις:

(αν και πιστεύουμε πως έχουν απαντηθεί στη συνείδηση της τοπικής μας κοινωνίας).
– Πώς είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει τόσο κοντά ύστερα από τόσες προσπάθειες και ξαφνικά να χάνεται η Σχολή;
– Πώς είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι ο φίλος του Δημάρχου (κατά δήλωσή του) και Υπουργός Παιδείας αλλάζει πολιτική και δεν τον ενημερώνει;
– Πώς είναι δυνατόν από το 2007 ο Δήμαρχος να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου;
– Πώς είναι δυνατόν να το ανεχτούν ως θετικό αποτέλεσμα οι κυβερνητικοί βουλευτές και ιδιαίτερα ο κ. Λιάσκος που είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο κι είχε δεσμευτεί μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο για τη λειτουργία της Σχολής;
– Πώς είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι υπήρξαν δήθεν διαδικαστικά προβλήματα χρηματοδότησης και το αντιλήφθηκαν τρία χρόνια μετά;
– Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτούμε τις νέες δεσμεύσεις του κ. Υπουργού και της Κυβέρνησης;
– Θα απαντηθεί αυτός ο εμπαιγμός της πόλης κ. Δήμαρχε;
Ποιος ευθύνεται τελικά κ. Δήμαρχε; « Τις πταίει κ. Ζεμπίλη; »
Ως πότε θα συνεχίσετε να παριστάνετε τον άμοιρο ευθυνών παρατηρητή των όσων συμβαίνουν στην πόλη κ. Δήμαρχε;

Επιβάλλεται πλέον εκ των πραγμάτων η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο για την οφειλόμενη ενημέρωση και την απόδοση πολιτικών ευθυνών αλλά και για να σχεδιάσουμε τη στρατηγική μπροστά στα νέα αρνητικά δεδομένα για την πόλη μας.
Σε περίπτωση που δεν αναλάβετε την πρωτοβουλία, εμείς είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε όπως κάναμε για όλα τα μεγάλα θέματα ( Δημόκριτος, Δάριγκ) που αφορούν την ταυτότητα και την προοπτική της Χαλκίδας μας».