Μετά την πρόσκληση του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» προς τη Νέα Δημοκρατία ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας θα μεταβεί στη Μόσχα το διάστημα 26 με 28 Νοεμβρίου, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της δεύτερης Συνόδου του 12ου Συνεδρίου του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», πρόεδρος του οποίου είναι ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «η συμμετοχή στις εργασίες της δεύτερης συνόδου του 12ου Συνεδρίου του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και λαών».
Ο Σίμος Κεδίκογλου, θα έχει την ευκαιρία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης των ελληνορωσικών σχέσεων, να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με την ηγεσία του κόμματος και Ρώσους αξιωματούχους, εντείνοντας την προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Άλλωστε, μετά και τις επαφές που είχε ο κ. Κεδίκογλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Κρατικής Δούμας κ. Κονσταντίν Κοσατσόφ είχε δηλώσει την πρόθεσή τους να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην Επιτροπή Φιλίας με την Ελλάδα, μετά και τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, εκτιμώντας ως «ιδιαίτερα δυναμική» τη δραστηριότητα της ελληνικής επιτροπής και τονίζοντας ότι υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον για πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.