Η συνάντηση έγινε χθές με τον κ.Δένδια, αλλά ο Υπουργός θέλει τον χρόνο του, για να αποφασίσει. Ο Δικηγορικός Σύλλογος συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι. 

 

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Λάμπρος Γκάνης μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου, τον Δήμαρχο Χαλκίδας, βουλευτές της Εύβοιας, προκειμένου να ενημερώσουν τον κ. Δένδια για το θέμα ίδρυσης μόνιμης έδρας εφετείου στη Χαλκίδα. Ο Υπουργός απέκτησε μια ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης, αλλά σαφώς και δεν μπόρεσε χθες να δώσει μια απάντηση στους φορείς του Νομού. Ζήτησε το χρόνο του για να εξετάσει το αίτημα και να αποφασίσει.

Η ουσία είναι πως η ίδρυση μόνιμης έδρας εφετείου στη Χαλκίδα είχε αποφασισθεί απο τον προκάτοχό του και στην πορεία «σκάλωσε»… στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως φημολογείται στο παρασκήνιο. Τώρα αναμένεται να δούμε πως θα αντιδράσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, ο οποίος συνεδριάζει σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του, αλλά και τι θα πράξουν οι βουλευτές της Εύβοιας επί του θέματος. Τον συνάδελφό τους Γιάννη Γιαννέλλη απο τη Λέσβο, τον είδαν. Οι δικοί μας τις πολιτικές τους ευθύνες θα τις αναλάβουν, άραγε;;;