Το δίκτυο πολιτών κατά του λιθάνθρακα φαίνεται πως έκλεισε τον κύκλο του, δεδομένου ότι ο λιθάνθρακας μπαίνει στο περιθώριο απο την κυβέρνηση, αλλά παραμένουν στην πρώτη γραμμή άλλα ενεργειακά ζητήματα.

Κινήσεις πολιτών κατά του λιθάνθρακα απο όλη την Ελλάδα και την Εύβοια πραγματοποίησαν συνάντηση τη Κυριακή το πρωί στη Χαλκίδα, προκειμένου να εκτιμήσουν την πορεία του δικτύου, αλλά και τις επόμενες κινήσεις του. Ο Τάσος Κεφαλάς, μιλώντας στη συνάντηση αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω απο τα ενεργειακά ζητήματα, ενώ τόνισε ότι ο λιθάνθρακας μπαίνει στο περιθώριο, επομένως ο κύκλος του δικτύου έχει κλείσει. Απολογιστικά το δίκτυο κατάφερε να δημιουργήσει πανελλαδικά μια συζήτηση γύρω απο την ενέργεια, αλλά και μια πάλη κατά του λιθάνθρακα. Ωστόσο, θα πρέπει απο δω και πέρα, να δουν τη δραστηριοποίησή τους σε κάτι καινούργιο, δηλαδή σε μια δράση γύρω απο τα συνολικά ενεργειακά ζητήματα.

Στη συνάντηση παραβρέθησαν εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών και συλλόγων προστασίας περιβάλλοντος απο Αλιβέρι, Αττική, Κόρινθο και άλλα μέρη της Ελλάδας.