Το μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Εύβοιας Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

 

Εκφράζοντας, για μια ακόμα φορά, τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς ο Γ. Μαρίνος τόνισε:
«Το ΚΚΕ όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τον αγώνα των αγωνιστικών Ομοσπονδιών, των Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, το πλαίσιο της ΠΑΣΥ. Δίνουν απάντηση στην πολύχρονη, ολομέτωπη επίθεση της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει, όλα τα χρόνια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά της μικρομεσαίας αγροτιάς. Απ’ αυτή τη σκοπιά, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά αυτό τον αγώνα, να εκφράσουν τη μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη.
Να στηρίξουν τους στόχους πάλης, τα αιτήματα της ΠΑΣΥ, που μπορούν να εγγυηθούν ένα ανθρώπινο εισόδημα, ουσιαστική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, ώστε οι οικογένειες των μικρομεσαίων αγροτών να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.
Ηταν, είναι και θα είναι εδώ το ΚΚΕ κόντρα σε όλες αυτές τις απόπειρες ενοχοποίησης αυτού του αγώνα, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να τον χτυπήσει δίνοντας ορισμένα ψίχουλα, τα οποία δε λύνουν κανένα πρόβλημα. Ακόμα πιο αποφασιστικά, μαζικά, δυναμικά, λοιπόν, στον αγώνα των αγωνιστικών Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων».