Η τοποθέτηση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτή Εύβοιας  με αφορμή τη  σύσκεψη εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με θέμα «Η Ψυχική Υγεία στην Εύβοια: Προβληματισμοί του παρόντος και Σχεδιασμοί για το μέλλον»:

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί με πολύμορφες παρεμβάσεις, μέσα και έξω από τη βουλή για τη λεγόμενη μεταρρύθμιση στον τομέα της ψυχικής υγείας και με συγκεκριμένα στοιχεία έχει αποκαλύψει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Η κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και πολύ περισσότερο στις δομές, στους ξενώνες, τόσο στην Εύβοια όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι δραματική. Δραματική για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, δραματική για τους εργαζόμενους.
Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές, οι ελλείψεις σε κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό και η απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων.
Οι απαντήσεις της κυβέρνησης στις παρεμβάσεις που κάνουμε στη βουλή δεν πείθουν κανέναν.  Η κατάσταση χειροτερεύει.
Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και χρόνιο.
Αποτελεί μέρος και έκφραση της γενικότερης πολιτικής που αντιμετωπίζει τόσα χρόνια την Υγεία σαν εμπόρευμα, υποχρηματοδοτεί το δημόσιο σύστημα υγείας και οδηγεί στην επέκταση της ιδιωτικής, της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με σκοπό την κερδοφορία μέσα από την εκμετάλλευση της ασθένειας, του πόνου, της αγωνίας των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Οι ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Το ΚΚΕ παλεύει για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας προσανατολισμένο στην πρόληψη, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κάθε πληρωμής.
Στη βάση αυτή, σε αντίθεση με τη λογική του «ασύλου», το ΚΚΕ προτείνει συγκεκριμένα:
Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν ψυχική υγεία, υψηλής ποιότητας, με σύγχρονες υποδομές, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνικής, με πλήρη διασύνδεση του κέντρου ψυχικής υγείας και της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής ή νοσοκομείου.
Δημόσιο δίκτυο ξενώνων, οικοτροφείων και διαμερισμάτων αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης κλειστής ή ανοιχτής περίθαλψης εκεί που χρειάζεται, με επιστημονική καθοδήγηση και προσανατολισμό στην επανένταξη στην παραγωγή και την κοινωνία για όσους είναι αντικειμενικά δυνατό.
Η πρόταση του ΚΚΕ είναι πρόταση διεκδίκησης που στα χέρια του λαού μας μπορεί να αποκτήσει μεγάλη δυναμική.