Συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας
και το Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Στερεάς είχε ο Γ.Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια επαφών που πραγματοποιεί με όλους τους φορείς αυτό το διάστημα. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς, επισκέφθηκε το Εργατικό κέντρο Φθιώτιδας με το προεδρείο του οποίου είχε συνάντηση εργασίας. Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Στη σημερινή συνάντηση ετέθησαν προβλήματα και προβληματισμοί, ιδέες και δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο συνεργασίας ώστε να συνεισφέρουμε και οι δυο πλευρές στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και – γιατί όχι – στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Ενημέρωσα το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας για την εξέλιξη του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και για τη δέσμευσή μου οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για το Α’ Εξάμηνο του 2009 να φτάσουν τα 200,0 εκατ. Ευρώ, πρόβλεψη η οποία φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί, καθώς μέχρι τώρα οι προσκλήσεις βρίσκονται στα 120,0 Εκατ. Επιπρόσθετα, με τη δυνατότητα της άμεσης αξιολόγησης – αντί της συγκριτικής αξιολόγησης που ίσχυε  – τα έργα αυτά εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν άμεσα να περάσουν σε δημοπράτηση, ώστε να αναπληρωθούν οι απώλειες από την επιβράδυνση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Περιφέρειά μας, καθώς αφορούν κατά κύριο λόγο έργα υποδομών όπως σχολεία, λιμένες και έργα Δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Ειδικότερα για τα προγράμματα χρηματοδότησης των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ ενημέρωσα ότι ανέρχονται σε 133,0 εκατ. Ευρώ για τον τομέα της Μεταποίησης και του Εμπορίου και σε 13,0 εκατ. Ευρώ  για τον τομέα του Τουρισμού.
Έκανα γνωστό, επίσης ότι για το προηγούμενο έτος 2008 διατέθηκαν στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου χρηματοδοτήσεις ύψους 32,0 εκατ. Ευρώ σε 91 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας των οποίων τα αναπτυξιακά προγράμματα εγκρίθηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ για το 2009 προβλέπεται αντίστοιχα να διατεθούν περισσότερα από 40,0 εκατ. Ευρώ για τις επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.
Παράλληλα, σε σχέση με τις υποχρεώσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ξεκαθάρισα ότι από την αρχή του 2009 έχει εκταμιευθεί ποσό ύψους 42,5 εκατ. Ευρώ για την πληρωμή λογαριασμών του Προγράμματος Δημοσίων Έργων, με αποτέλεσμα να έχουν εξοφληθεί όλα τα κατατεθειμένα στις υπηρεσίες μας τιμολόγια έως και την Τρίτη 7 Απριλίου 2009.
Να ξεκαθαρίσω ότι ούτε εγώ ούτε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εθελοτυφλούμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, όπως γνωρίζουμε επίσης ότι ένα κακό μέρος του επιχειρηματικού κόσμου έχει βρει ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την κρίση για τους δικούς του λόγους. Ευτυχώς το μέρος αυτό είναι ιδιαίτερα μικρό, διότι θεωρώ ότι οι επιχειρηματίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  αντιμετωπίζουν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Εμείς από τη δική μας πλευρά εκφράσαμε στο Εργατικό Κέντρο την πεποίθηση μας ότι πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εξήγησα ότι είμαι ανοικτός να δεχθώ καταγγελίες σε εκείνες τις περιπτώσεις που υπάρχουν κατάφωρες παραβιάσεις του εργατικού δικαίου, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, ιδιαίτερα σε εγκυμονούσες, γυναίκες, ΑΜΕΑ, μέλη πολύτεκνων οικογενειών καθώς επίσης ότι είμαστε ανοικτοί προκειμένου να δημιουργήσουμε ταχύτερες διαδικασίες και να εντατικοποιήσουμε περαιτέρω το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας σε όλες τις περιπτώσεις που έχουμε παραβίαση του εργατικού Δικαίου.
Έτσι δημιουργήσαμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με τα μέλη του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, προς όφελος των εργαζομένων…»
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και συναντήθηκε με το προεδρείο του. Μετά τη συνάντηση εργασίας ο κ. Σκλιάς ανέφερε:
«Ανταλλάξαμε συγκεκριμένες ιδέες και συμφωνήσαμε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας θα προχωρήσει σε σύσταση ομάδων εργασίας για ένα ή δυο ζωτικά θέματα τα οποία συνδέονται κυρίως με την οικονομία των μεταφορών ή με θεματικές ενότητες που το Οικονομικό Επιμελητήριο και τα μέλη του κρίνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας και να προχωρήσουμε από κοινού σε ενέργειες διαβούλευσης με άλλους εταίρους.
Πρόθεσή μας είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας να επιτελέσει το ρόλο της ‘Δεξαμενής Σκέψης’ για τα οικονομικά ζητήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας…»