Με προσωπική επιστολή που τούς απευθύνει και την οποία ήδη απέστειλε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκαλεί σε συνάντηση όλους τούς νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδος μας, οι οποίοι προέρχονται από το σύνολο των σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Οι συναντήσεις θα γίνουν ως ακολούθως:
1. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Αμαρύνθου, Βασιλικού, Ερετρίας, Νέας Αρτάκης, Χαλκίδος και Ψαχνών, την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008, στις 7.00 μ.μ. στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (Μεσσαπίων 10 – κτίριο παλιάς ΔΟΥ Χαλκίδος).
2. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Ιστιαίας, Λουτρών Αιδηψού και Γουβών, την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009, στις 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο των Ενοριών της Ιστιαίας (απέναντι από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας).
3. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Αγίας Άννας και Λίμνης, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009, στις 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης.
Η επιστολή του Σεβασμιωτάτου με την οποία καλεί τούς φοιτητές, είναι η εξής:
«Αγαπητό μου παιδί,
Πριν λίγο καιρό έζησες και ζεις ακόμη, μια από τις πιο μεγάλες χαρές της ζωής σου, την επιτυχία σου σε κάποια Ανώτατη η Ανώτερη Σχολή. Είδες τούς κόπους πολλών ετών να επιβραβεύονται και να δικαιώνονται. Είδες στα μάτια των γονιών σου ένα βαθύ αίσθημα ικανοποίησης και μια δικαιολογημένη καύχηση για σένα.
 Θέλω να σου σφίξω το χέρι και να σε συγχαρώ θερμα γι’ αυτή σου την επιτυχία και να σου ευχηθώ να είναι μια αρχη και για πολλές άλλες επιτυχίες στη ζωή σου.
Μια σελίδα της ζωής σου γύρισε!
Άφησες το χθες και ανοίγεσαι στο αύριο. Πέρα από την επιτυχία σου έχεις κατακτήσει και μια άλλη πολύτιμη γνώση. Ότι τίποτα ωραίο, καλό και μεγάλο στη ζωή δεν κατακτάται χωρίς κόπο και συνειδητή προσπάθεια. Ό,τι έχει ποιότητα είναι και ακριβό. Θα σου χρειασθεί να θυμάσαι αυτή την εμπειρία-γνώση και στην καινούρια σελίδα της ζωής σου.
Τώρα, σ’ αυτή την καινούρια σελίδα που άνοιξε, πέρα από τις εξειδικευμένες γνώσεις της Σχολής σου, ανοίγεται μπροστά σου η μεγάλη πρόκληση της ελευθερίας σου.
Μακρυά από την άμεση επίβλεψη της οικογενείας σου καλείσαι να δείξεις πρώτα στον εαυτό σου αν αυτή την ελευθερία σου θα την ζήσεις με ευθύνη, γεγονός που θα ανεβάσει όλη την ποιότητα της ζωής σου, η ανεύθυνα με αποτέλεσσμα την υποβάθμισή της.
Ευχή μου διάπυρη να κατακτήσεις την πρώτη, που θα έχει σαν αποτέλεσμα και την ολοκλήρωση των σπουδών σου και την ευόδωση όλων των προσπαθειών σου.
Ως Μητροπολίτης και πνευματικός σου πατέρας, θα επιθυμούσα μια ζωντανή και ουσιαστική επικοινωνία μαζί σου, κάτι που το θεωρώ πολύτιμο για μένα.
Γι’ αυτό το λόγο, σε προσκαλώ την ……….., όπου θα έχω τη χαρά να σε δεξιωθώ και να σε γνωρίσω από κοντά.
Αναμένοντας την πρόθυμη ανταπόκρισή σου σ’ αυτή μου την πρόσκληση, σε χαιρετώ και εύχομαι η Θεία Γέννηση του Ιησού Χριστού να φέρει και στη δική σου καρδιά χαρά και ευλογία.
Με πατρικές ευχές και αγάπη

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»