Τρεις συναντήσεις με νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της πατρίδος μας, πραγματοποίησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κύριος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Η πρώτη έλαβε χώρα στην πόλη της Χαλκίδος το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007 στις 6.30 μ.μ. στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, η δεύτερη στην πόλη της Ιστιαίας την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και η τρίτη στην πόλη της Λίμνης την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Στις συναντήσεις αυτές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεξιώθηκε τούς φοιτητές, είχε την ευκαιρία να τούς συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να συζητήσει μαζί τους, να τους διανείμει ως ελαχίστη ευλογία το Ημερολόγιο 2008 της Ιεράς Μητροπόλεως, αφιερωμένο στο Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος, όπως και από μία ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ με απόδοση στα νέα ελληνικά και έτσι να ξεκινήσει μία νέα επικοινωνία του Επισκόπου μας με την Τοπική Εκκλησιαστική Κοινότητα, επίλεκτο τμήμα της οποίας είναι οι νέοι και νέες μας.

Ο τρόπος αυτός της επικοινωνίας του Μητροπολίτου μας με τούς νέους και τις νέες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας είναι ο πλέον κατάλληλος, αφού αποτελεί τον κατ’ εξοχήν τρόπο επικοινωνίας της Εκκλησίας με τούς ανθρώπους, ο οποίος βασίζεται στην προσωπική συνάντηση και γνωριμία και αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας σχέσης.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν και αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως, οι οποίοι είχαν και εκείνοι τη δυνατότητα της γνωριμίας και του γόνιμου διαλόγου με τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται και οικονομικά σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους. 

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης μας, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευαγούς Ιδρύματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, εισηγήθηκε ώστε να δοθεί ως δώρο Χριστουγέννων σε κάθε ένα από τους φοιτητές του Νέου Προκοπίου, το ποσό των 400€.

 

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Έγιναν και ισχύουν ήδη από 1ης Ιανουαρίου 2008 οι διορισμοί των νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, σύμφωνα με τα θέσμια της Αγίας μας Εκκλησίας, αλλά και τους Νόμους του Κράτους.

Οι διορισμοί έγιναν από το ανώτατο διοικητικό όργανο της Ιεράς Μητροπόλεως, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετικές προτάσεις τις οποίες έκαμαν οι κατά τόπους Εφημέριοι των Ενοριών, με συγκατάθεση των ιδίων των νέων Επιτρόπων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, με την αφορμή αυτή, συναντήθηκε προσωπικά με όλους τους νέους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους, τους επέδωσε επισήμως τους σχετικούς διορισμούς, τους ευχαρίστησε για την βοήθειά τους στα έργα της Εκκλησίας, ενώ παράλληλα τους ανέπτυξε προφορικά και γραπτά τα καθήκοντά τους και άκουσε και απάντησε σε δημιουργηθείσες απορίες τους.

Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα ως εξής: α) για τους νέους Επιτρόπους των Ενοριών των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Διρφύων, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007 στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, β) για τους νέους Επιτρόπους των Ενοριών των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψίων, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας και γ) για τους νέους Επιτρόπους των Ενοριών των Αρχιερατικών Περιφερειών Κηρέως, Λίμνης και Νηλέως, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008 στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο.

 

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 18:00, στην Ισόγειο Αίθουσα των Γραφείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως (οδός Μεσσαπίων 10 – κτίριο πρώην ΔΟΥ Χαλκίδος), θα λάβει χώρα η δεκαπενθήμερη διάλεξη στα πλαίσια της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, για την περιοχή της Χαλκίδος και των περιχώρων.

Σε αυτή, ο Πρεσβύτερος π. Αβραάμ Αποστολίδης – Ψυχολόγος θα αναπτύξει το θέμα: «ΚΑΤΑΛΙΨΗ: Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ».

Επίσης, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου θα γίνει η μηνιαία διάλεξη στα πλαίσια της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ της Κεντρικής Ευβοίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με ομιλητή και εκεί τον π. Αβραάμ Αποστολίδη.

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση.