Δριμεία κριτική στη Κυβέρνηση απηύθυνε η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους πυρόπληκτους:


«Οι τότε προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ. για βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και για ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών, αποδείχθηκαν ψεύτικες και παραπλανητικές.
Η Εύβοια όπως και όλοι οι πυρόπληκτοι Νομοί, αντιμετωπίζουν συνεχώς την αναλγησία και την αδιαφορία της Κυβέρνησης.
Η διαδικασία ελέγχου και επιστροφής του βοηθήματος με τα ειδοποιητήρια που στάλθηκαν σε όσους έλαβαν τα γνωστά τριχίλιαρα, αποτελεί ντροπή, αφού ταυτίζονται όλοι οι πληγέντες με κάποιους που εκμεταλλεύτηκαν την τραγωδία, επειδή τους το επέτρεπε το ψηφοθηρικό σχέδιο της νέας Δημοκρατίας.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Τα κονδύλια που δόθηκαν για τη στήριξη των πληγέντων ήταν ελάχιστα και οι αποζημιώσεις για το φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο των αγροτών έπεσαν στο μισό, λόγω και της τεράστιας γραφειοκρατίας, ενώ οι κτηνοτρόφοι έχουν μείνει χωρίς ζωοτροφές εδώ και πολλούς μήνες.

Πολλές κατηγορίες πυρόπληκτων δεν περιελήφθησαν στα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί. Είναι παραλογισμός να αποκλείονται από τις ενισχύσεις, όσοι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στους τόπους των πυρκαγιών και να οδηγούνται έτσι τα χωριά και η ύπαιθρος στην εγκατάλειψη. Πολλές επίσης είναι και οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός προγραμμάτων στήριξης.

Όσον αφορά τα έργα αποκατάστασης, δόθηκαν ελάχιστα χρήματα στους Δήμους του Νομού και στη Νομαρχία, αλλά με τέτοια ευτελή κονδύλια, δεν μπορεί να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές.

Στις επόμενες εκλογές το εκλογικό Σώμα θα στείλει μαζικά, ειδοποιητήρια στη Ν.Δ. για επιστροφή της στην αντιπολίτευση. Ο τόπος δεν μπορεί να ζει άλλο στα αποκαΐδια της καταστροφικής πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση ολ’ αυτά τα χρόνια».