Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, Γιώργος Βλαχογιώργος την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην Εύβοια.

Εν τω μεταξύ ξεκαθάρισε στο eviaportal, ότι δεν επιθυμεί να αναμειχθεί στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. «Θέλω να συνεχίσω στην Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί να είναι στα ψηφοδέλτια οι ίδιοι και οι ίδιοι. Δεν κάνει καλό να ανακυκλωνόμαστε», δήλωσε ο Γιώργος Βαλχογιώργος αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές.
Σ’ ότι αφορά τα θέματα που έθιξε κατά τη συνέντευξη τύπου, ήταν τρία και πρόκειται για το Νοσοκομείο Χαλκίδας, το ασθενές χρώμιο στο νερό και το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.
1. Νοσοκομείο Χαλκίδας
Ο Γιώργος Βλαχογιώργος υποστήριξε ότι δεν πρόκειται άμεσα να έχουμε καμία εξέλιξη στην κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας. Η επιλογή του χώρου ήταν εξαρχής λαθεμένη, ενώ από την άλλη δεν προκύπτει διάθεση να γίνει το έργο, από τους κυβερνώντες. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος τόνισε, ότι θα πρέπει να δουν τη λύση νέας χωροθέτησης για το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Επιπλέον, με δεδομένη την επιδημία της νέας γρίπης, απαιτείται η προετοιμασία του νοσοκομείου, για να ανταπεξέλθει σ’ ότι προκύψει στο 18μηνο διάρκειας της επιδημίας. Μάλιστα, ο κ.Βλαχογιώργος επισήμανε ότι οι πιο δύσκολοι μήνες θα είναι Ιανουάριος – Φεβρουάριος, οπότε και θα έχουμε κορύφωση της νέας γρίπης. Εν τω μεταξύ έχει σταλεί σχετικό έγγραφο από 5/8/09, της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας στο Νοσοκομείο, για το οποίο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απάντηση, όπου επισημαίνονται τα παραπάνω και ζητείται επιπλέον εξοπλισμός της εντατικής με κλίνες. 
2. Εξασθενές Χρώμιο
Θα πρέπει επιτέλους οι υπεύθυνοι να πληρώσουν, τόνισε ο Γ.Βλαχογιώργος αναφερόμενος στην ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Δήμου Μεσσαπίων. Άλλωστε αναγνωρίστηκε πλέον και από την Νομαρχία, ότι το εξασθενές χρώμιο είναι προϊόν βιομηχανικό και όχι φυσικό, επομένως κάποιος ευθύνεται για την μόλυνση του περιβάλλοντος και την επιβάρυνση της ανθρώπινης υγείας. «Δεν υπάρχει ασφαλής έκθεση στο εξασθενές χρώμιο. Είναι όπως συνέβη και με τον αμίαντο», δήλωσε ο κ.Βλαχογιώργος και υποστήριξε ότι είναι γνωστό ποιες βιομηχανίες μολύνουν το περιβάλλον. Αυτοί θα πρέπει να συλληφθούν, γιατί η κατάσταση επιδεινώνεται με όλες τις συνέπειες στην υγεία και την οικονομία.
3. Κέντρο Υγείας Ιστιαίας
Να αποδεσμευτεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας από το Νοσοκομείο Χαλκίδας και να γίνει ξεχωριστή μονάδα με νέο κανονισμό λειτουργίας, όπως σε Κάρυστο και Κύμη, ζητάει ο Γιώργος Βλαχογιώργος.