Τρείς Αλβανοί αποτελούσαν τη συμμορία, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας. Κατόπιν έρευνας αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν τους δύο και κατάσχεσαν αρκετά απο τα κλοπιμαία.

Απο τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά απο πολυήμερες προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών, την εξάρθρωση της συμμορίας, που είχαν συστήσει και την αναχαίτιση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνιστάμενης στη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων, που έλαβαν χώρα το τελευταίο τρίμηνο στις πόλεις Χαλκίδας, Νέας Αρτάκης και Ερέτριας, αλλά και των ευρύτερων, πέριξ των πόλεων αυτών περιοχών και είχαν κλονίσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αφού συνέλεξαν κάθε σχετικό αποδεικτικό στοιχείο και κατέληξαν με βεβαιότητα στην ταυτότητά τους, οργάνωσαν επιχείρηση μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 3 Απριλίου 2009. Κατά την επιχείρηση, συνέλαβαν δυο υπήκοους Αλβανίας, 22 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι παρέμεναν παράνομα στη χώρα μας, πραγματοποιώντας νομότυπη αιφνιδιαστική έρευνα, σε σπίτι στη Χαλκίδα, στο οποίο είχε εξακριβωθεί ότι αυτοί διέμεναν με ακόμη έναν 20χρονο συνεργό τους, επίσης Αλβανικής καταγωγής.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Φωτογραφία με τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο σπίτι των δραστών.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας που ενεργήθηκε, μέσα στο σπίτι των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (εξαρτήματα αναρρίχησης, τριβέλι, κλπ.), που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να αναρριχούνται στα σπίτια και να σπάνε τους αφαλούς των κλειδαριών.
  • Ένα τσεκούρι κατάλληλο για άμυνα και επίθεση, καθώς και υπερβολικά μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων, χρυσαφικών, γυαλιών ηλίου, ραδιοκασσετοφώνων, προσωπικών αντικειμένων των παθόντων πολιτών, χρηματικό ποσό των 1.285 ευρώ, είδη προερχόμενα απο τη διάπραξη πλέον των εξήντα (60) κλοπών – διαρρήξεων.

Φωτογραφία από την ασφάλεια και όχι απο κοσμηματοπωλείο
Φωτογραφία από την ασφάλεια και όχι απο κοσμηματοπωλείο

Όπως είχε εξακριβωθεί, οι δράστες κινούνταν για τη διάπραξη των κλοπών και τη μεταφορά των κλοπιμαίων με ΙΧΕ αυτοκίνητο, μάρκας OPEL ASTRA, ιδιοκτησίας του 20χρονου συνεργού των δύο συλληφθέντων, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου είναι γνωστά και ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί, καθόσον κατά το χρόνο εφόδου των αστυνομικών, απουσίαζε απο το σπίτι, που πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Ήδη, μέρος των ανευρεθέντων κλοπιμαίων, αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες, θύματα της δράσης των τριών Αλβανών, ενώ τα υπόλοιπα εκτίθενται για αναγνώριση, απο τους ιδιοκτήτες τους, στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και οι δύο συλληφθέντες, πρόκειται να οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και στη διάπραξη άλλων κλοπών, όχι μόνο στις προαναφερόμενες περιοχές, αλλά και ανά την Ελλάδα.