Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει δύο νεαρούς, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων 23 τσάντες απο ανυποψίαστες γυναίκες στους δρόμους της πόλης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στα πλαίσια των προσπαθειών που κατέβαλαν για την αναζήτηση και τον  εντοπισμό των δραστών οι οποίοι επιδίδονταν σε αρπαγές τσαντών  ανύποπτων γυναικών που κινούνταν πεζή σε διάφορους οδούς  στην πόλη της Χαλκίδας, την 19.45΄ώρα της 14-10-2009, διαπίστωσαν να κινούνται επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτ/τα και τελούντες σε στάση αναμονής,  έξω από υποκατάστημα  γνωστής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ στην οδό Χαϊνά στη Χαλκίδα, δύο νεαρούς ημεδαπούς ετών 22 και 24  αντίστοιχα κάτοικους Χαλκίδας, τους οποίους και προσήγαγαν ως ύποπτους για τη διάπραξη των παραπάνω πράξεων.
Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και με βάση στοιχεία που είχαν συλλεγεί, προέκυψε ότι ο 22 χρονος ημεδαπός, πρωϊνές ώρες της 14-10-2009, αφήρεσε δια κλοπής δίκυκλη μοτ/τα, που ήταν σταθμευμένη στην πυλωτή πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο ιδιοκτήτης της, και στη συνέχεια με συνεπιβάτη τον 24 χρονο ημεδαπό, άρπαξαν περί ώρα 11.15 της ίδιας ημέρας την τσάντα αλλοδαπής γυναίκας, 51 ετών, που κινείτο πεζή στην οδό Ρεγγούκου στη Χαλκίδα, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό, βιβλιάρια και κάρτες τραπεζών και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι ίδιοι δράστες, την 16.20 ώρα, της 14-10-2009 , επιβαίνοντας στην ίδια μοτ/τα, άρπαξαν, την τσάντα 53 χρονης ημεδαπής, που εκινείτο πεζή στην οδό Ερετρίας στη Χαλκίδα, η οποία περιείχε ικανό χρηματικό ποσό, βιβλιάριο τραπέζης και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο 22 χρονος ημεδαπός, οδηγούσε τη μοτ/τα, χωρίς να είναι κάτοχος νόμιμης άδειας οδήγησης.
Αφού αναγνωρίσθηκε ως δράστης, της σε βάρος της αρπαγής, από την 53 χρονη ημεδαπή, ο 24 χρονος προσαγόμενος, και υπό το βάρος αδιάσειστων σε βάρος των υπόπτων ατόμων στοιχείων, ιδιαίτερα δε από κινητά τηλέφωνα και άλλα κινητά πράγματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, αυτοί ομολόγησαν τη διάπραξη συνολικά είκοσι τριών (23) αρπαγών τσαντών, στις οποίες προέβησαν το χρονικό διάστημα από 03-07-2009 έως και την 14-10-2009,όλες στην πόλη της Χαλκίδας.
΄Υστερα από τα παραπάνω, οι προσαγόμενοι συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου για τις αρπαγές των τσαντών και την κλοπή της μοτ/τας που διέπραξαν την 14-10-2009, και  κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε κακουργηματική μορφή, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας την 15-10-2009, ο οποίος  διέταξε την διενέργεια κύριας ανάκρισης και οι συλληφθέντες την 16-10-2009, θα προσαχθούν στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας, προκειμένου να απολογηθούν.   

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019