Συμπόρευση στις εκλογές με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου αποφάσισε ο Γιάννης Δημαράς, στο πλαίσιο συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου. Ωστόσο, το «Άρμα Πολιτών» διαχώρισε τη θέση του από την απόφαση του κ. Δημαρά και θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του αύριο, Τετάρτη.

Οι δυο άνδρες είχαν συζητήσει εδώ και πολύ καιρό την προοπτική συνεργασίας.

Το κόμμα του κ. Καμμένου είχε απευθύνει επανειλημμένα πρόσκληση συνεργασίας στο «Άρμα Πολιτών».

Ο κ. Δημαράς είχε δηλώσει ότι η οικονομική κρίση «επιβάλλει τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου κεντροαριστερής κατεύθυνσης».

Όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο για να συζητήσουν τις προοπτικές συνεργασίας.
 
Με ανακοίνωσή τους, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σημείωσαν την Τρίτη του Πάσχα ότι οι συγκυβερνώντες, εκτελώντας εντολές της τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.

«Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία συνασπισμών κομμάτων και ο εκλογικός νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη λαϊκή θέληση. Με τα δεδομένα αυτά, προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας» ανέφερε το κόμμα.

«Πήρε το άρμα χωρίς τις ρόδες»

Ωστόσο, η Πολιτική Γραμματεία του Άρματος Πολιτών, μετά την απόφαση του επικεφαλής του κόμματος να συγκροτήσει κοινό μέτωπο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία, στην οποία αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την απόφαση της ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας και του προέδρου του Παν. Αρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά, η οποία θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τον Πάνο Καμμένο.

Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Δημαράς πηγαίνοντας στο κόμμα του Καμμένου είναι να πάρει μαζί του το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα, το οποίο είχαν τιμήσει με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική οι πολίτες με 230.000 ψήφους.

Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, η Νεολαία και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των μελών του κόμματος στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα ανακοινώσουν αύριο την απόφασή τους. Η κατεύθυνση της οποίας βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που δημιούργησαν το Αρμα Πολιτών, καθώς και στις πρόσφατες αλλεπάλληλες αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, τις οποίες παρέκαμψε και αγνόησε ο κ. Δημαράς».