Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Παντελής Σκλιάς ανακοίνωσε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ι.Μητρόπολη Φθιώτιδας στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (Κ.Η.Φ.Η.)

Το Ραχούτειο Γηροκομείο της Λαμίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 04 Μαΐου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τη Μητρόπολη Φθιώτιδας στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το οποίο ήδη δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος ύψους 11,5 εκατ. Ευρώ, αλλά και για το Πρόγραμμα «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (Κ.Η.Φ.Η.), το οποίο άμεσα θα ακολουθήσει, ύψους 2,0 εκατ. Ευρώ.
Επίσης, ο κ. Σκλιάς ανέφερε την υλοποίηση της δέσμευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ένταξη της δαπάνης Μηχανολογικού εξοπλισμού της Μονής Αγάθωνος και τη χρηματοδότηση των έργων ανακαίνισης στις Εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Φθιώτιδας, από Εθνικούς Πόρους.
Στο Ίδρυμα που λειτουργεί με τη φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας τον υποδέχθηκε στις 10.00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ. Νικόλαος, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους του και μαζί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους στο Ραχούτειο, και να ενημερώσουν το Γενικό Γραμματέα για τις συνθήκες φιλοξενίας που η Μητρόπολη Φθιώτιδας παρέχει στους τροφίμους του Ιδρύματος, όπως και το ευρύτερο φιλανθρωπικό της έργο στο Νομό Φθιώτιδας.