Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου συναντήθηκε η Γραμματεία του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων για το Περιβάλλον του Ν. Ευβοίας με τον αντινομάρχη της ΝΑ Ευβοίας, υπέυθυνο για το περιβάλλον κο Ανδρέου.

 

Η συνάντηση την οποία ζήτησε η Γραμματεία του Δικτύου είχε χαρακτήρα ενημέρωσης και γνωριμίας με βασικό θέμα την έγκαιρη πρόσβαση στην πληροφόρηση και ενημέρωση του Δικτύου σε θέματα περιβάλλοντος που απασχολούν την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κος Ανδρέου δεσμεύθηκε να μας ενημερώνει για όλα τα θέματα περιβάλλοντος που απασχολούν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και μάλιστα μας διευκρίνισε ότι μπορούμε να παρακολουθούμε και τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πέρα απ’αυτές του Νομαρχιακού Συμβουλίου που είναι ανοικτές στους πολίτες.
Από την πλευρά της Γραμματείας του Δικτύου τονίσθηκε ότι οι κινήσεις πολιτών και οι σύλλογοι περιβάλλοντος που εκπροσωπεί το Δίκτυο θέλουν να έχουν την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού μαζί τους στον αγώνα για ένα καλύτερο περιβάλλον. Ταυτόχρονα τόνισαν ότι θα είναι ενάντια σε κάθε απόφαση που υποβαθμίζει και κακοποιεί το περιβάλλον και σε κάθε ολιγωρία ή καθυστέρηση της κεντρικής διοίκησης αλλά και της αυτοδιοίκησης κάθε βαθμού.
Η Γραμματεία κατέθεσε και γραπτά ένα υπόμνημα του Δικτύου προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με κοινοποίηση και προς τον νομάρχη Ευβοίας κο Μπουραντά για τα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση.