Με μια ακόμη ερώτησή της προς την Υπουργό Απασχόλησης, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Κ.Περλεπέ, ζητά να ενδιαφερθεί επιτέλους η Κυβέρνηση και να προχωρήσει άμεσα στην επαρκή στελέχωση με προσωπικό στο ΙΚΑ της Εύβοιας

 

Μάλιστα, ο αριθμός των υπηρετούντων σήμερα υπαλλήλων στις διοικητικές υπηρεσίες είναι ελάχιστος σε σχέση και με το υπάρχον oργανόγραμμα και με τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
Η Κατερίνα Περλεπέ αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή της, ότι στο ΙΚΑ Χαλκίδας, σύμφωνα με το Οργανόγραμμα της δεκαετίας του 80, έπρεπε να υπηρετούν 101 υπάλληλοι, αλλά υπάρχουν μόνο 80, εκ των οποίων οι 7 είναι αποσπασμένοι στις Ν.Μ.Υ και οι υπόλοιποι 73 καλούνται να εξυπηρετήσουν 100 χιλιάδες άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους.
Στην Ιστιαία προβλέπονται 10 θέσεις εργασίας και υπηρετούν 7 υπάλληλοι για να εξυπηρετούν 6.000 ασφαλισμένους.
Στην Αιδηψό, που κάθε καλοκαίρι δέχεται τουλάχιστον 80.000 λουομένους οι οποίοι πρέπει να θεωρήσουν το βιβλιάριό τους στο ΙΚΑ, φέτος υπηρετούν μόνο 4 υπάλληλοι. Στη Λίμνη και στην Αγία Άννα, υπηρετεί από ένας υπάλληλος σε κάθε υποκατάστημα. Στο Μαντούδι οι ελλείψεις είναι επίσης τεράστιες,  ενώ η θέση του διευθυντή παραμένει κενή από   τον προηγούμενο Μάιο. Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν επίσης και σε άλλες διοικητικές υπηρεσίες, όπως στην Κύμη, στο Αλιβέρι κ.λ.π.
Η κυρία Περλεπέ επισημαίνει ότι παρά και τα συνεχή υπομνήματα των υπαλλήλων στα υποκαταστήματα, των φορέων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της Τ.Α. του Νομού μας, το αρμόδιο Υπουργείο και η Διοίκηση του ΙΚΑ συνεχίζουν να αδιαφορούν.
Χαρακτηριστική είναι η απάντηση της κυρίας Πετραλιά σε πρόσφατη αναφορά της βουλευτού για το ΙΚΑ Λίμνης, όπου υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος.
Ως απάντηση η Υπουργός, παραπέμπει αόριστα στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με βάση την πανελλαδική προκήρυξη για μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους, χωρίς και να καθορίζει πότε και πόσοι νέοι υπάλληλοι θα διατεθούν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Εύβοια.
Στην ερώτησή της η βουλευτής εκτός από το θέμα του προσωπικού, ζητά επίσης να προχωρήσει η μηχανογράφηση στο Ίδρυμα σε όλο το νομό και να εξασφαλίσει η Διοίκηση νομική κάλυψη για τους ελεγκτές υπαλλήλους που ασκούν  επιτόπιους ελέγχους.