Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την αναβολή συζήτησης του ιδίου θέματος (ΚΟΥΝΟΠΟΚΤΟΝΙΑ), στην επιτροπή του άρθρου 18, στην οποία είχε προσφύγει ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Περικλής Καραΐσκος, θέλουμε με υπευθυνότητα να προτείνουμε για δεύτερη φορά (Λιβαδειά η 1η) στον κ. Περγαντά, να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα:

1.Στην ανάκληση των υπ’ αριθμ. 40 και 41/2012 αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφορούν το πρόγραμμα της κουνοποκτονίας.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

2.Στην ακύρωση των διαγωνισμών που έτσι και αλλιώς είναι μη νόμιμοι και

3.Να προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη του έργου μόνο μέσα από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως είχαμε προτείνει ως Παράταξη  έγκαιρα , αλλά και στην συνεδρίαση στη Λιβαδειά.
Όφειλε από την αρχή ο κ. Περγαντάς να σεβαστεί την δημόσια υγεία των κατοίκων και τη νομιμότητα.

Οι αυτοσχεδιασμοί έχουν κακό τέλος.

Στις παρακάτω προτάσεις επανερχόμαστε και υπενθυμίζουμε , ότι για τα προγράμματα κουνοποκτονίας κ.λ.π. ισχύει πλέον ο Ν. 3852/2010 που αναφέρεται στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και όχι το νομικό καθεστώς που ίσχυε για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

-Τοποθέτηση του κ. Αθ. Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29 Φεβρουαρίου 2012 στη Λιβαδειά.

Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2012 στη Λιβαδειά .

Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων ο κ. Αθ. Χειμάρας τόνισε:

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Σήμερα η Παράταξή μας θα καταθέσει, επιγραμματικά συγκεκριμένες θέσεις – προτάσεις, που αφορούν κατά βάση τη Βοιωτία.
Θ ήθελα επίσης να καταθέσω την ανησυχία μας για κάποια τρέχοντα και επίκαιρα σοβαρά θέματα :

1. Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου
Δεν νομίζω ότι χειρότερη διαφήμιση θα μπορούσε να υποστεί η Ευρυτανία, από αυτό που συνέβη με το κλείσιμο του Χιονοδρομικού Κέντρου, για τόσες ώρες, με κίνδυνο για απώλεια ανθρώπινης ζωής.

2. ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑ
α) Γιατί δεν δίνατε μέχρι τώρα τα στοιχεία για όλες τις Αναπτυξιακές που ζητούσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξής μας  κ. Καραΐσκος ;  Τι είχατε να φοβηθείτε και επικαλούσασταν νομικά κωλύματα ;

β) Η Κουνουποκτονία γιατί δεν αντιμετωπίζεται ενιαία; Αφού πλέον οι νομοί έχουν ενωθεί και αποτελούν μια Περιφέρεια. ( τα υπόλοιπα στη συζήτηση του 19ου θέματος).

γ) Δεν είναι δυνατόν να έχουμε διαφορετικές συμβάσεις και διαφορετικά δεδομένα από νομό σε νομό, π.χ. στη Φθιώτιδα για την Κουνουποκτονία πληρώνουν και οι Δήμοι , στη Βοιωτία και Εύβοια όχι; Αυτή δεν είναι δίκαιη και ενιαία  αντιμετώπιση των πολιτών της Περιφέρειας.

δ) Προτείνουμε μία προγραμματική σύμβαση για όλη την Περιφέρεια , με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια
Το γεγονός ότι θα γίνουν χωριστές συμβάσεις , φοβάμαι ότι αποτελεί και λόγο ακυρότητας των συμβάσεων.
Τέλος φοβάμαι ότι φέτος θα δεχθούμε  μεγαλύτερη επίθεση από τα κουνούπια και από την περσινή.»

Και κλείνοντας  συμπλήρωσε :
« 3. Η προμήθεια αλατιού, γιατί δεν γίνεται με ενιαίο τρόπο από ολόκληρη την Περιφέρεια; Γιατί γίνεται χωρίς διαγωνισμό και η Περιφέρεια έχει απώλεια πολλών πιστώσεων ;

4. Τι γίνεται με τον Οργανισμό Κωπαϊδας , που από το Υπ. Γεωργίας έρχεται ή δεν έρχεται στην Περιφέρεια ; Δίκτυα νερού χωρίς Οργανισμό δεν μπορούν να γίνουν.
Ποια είναι η θέση της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη σε αυτά τα ζητήματα ; »