Μεταβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα του Αρείου Πάγου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του μέλους του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου.
Η Ν.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση στήριξης του βουλευτή:

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, ο Γιώργος Μαρίνος κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, που διοργάνωσε το ΚΚΕ, με αίτημα την κατάργηση των διοδίων.
Τη συγκεκριμένη περίοδο, για την οποία διώκεται, πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της χώρας, όπου λειτουργούν διόδια, δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την κατάργηση τους. Οι κομμουνιστές έκαναν το αυτονόητο: άφησαν τους οδηγούς να περνούν ελεύθερα, αναδεικνύοντας με αυτήν την συμβολική κινητοποίηση την ανάγκη να δυναμώσει η εργατική και πολιτική πάλη για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που βαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.
Ο Γ.Μαρίνος διώκεται για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου, με κατασκευασμένες κατηγορίες, όπως «από κοινού διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάραξης της κοινής ειρήνης, παράνομης βίας και φθοράς πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος». Η όλη διαδικασία της δίωξης από τις πρώτες καταθέσεις μέχρι και την τελική μεθόδευση, αποδεικνύουν πως πρόκειται για μια στοχευμένη πολιτική κίνηση που στόχο έχει να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και
την πρωτοπορία του, τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες.
Η δίωξη αυτή είναι φανερό ότι γίνεται με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης και στο πνεύμα της εντολής Σανιδά, για την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και τη δίωξη πρωτοπόρων συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών. Επιβεβαιώνει την πρεμούρα των κατασταλτικών μηχανισμών και των πολιτικών τους προϊσταμένων να βάλουν εμπόδια στη δράση όσων πρωτοστατούν στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες και έτσι να στήσουν αναχώματα στην ανάπτυξη του κινήματος.
Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι και αυτή η μεθόδευση θα πέσει στο κενό, όπως και κάθε απόπειρα να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να δεχτούν με απειλές να σταματήσουν τους διεκδικητικούς τους αγώνες. Το ΚΚΕ ήταν και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Έγραψε και γράφει την ιστορία του 90 χρόνια τώρα βαδίζοντας πλάι – πλάι με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ταυτισμένο με οτιδήποτε προοδευτικό κατακτήθηκε.
Καλούμε φορείς, κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα να αντιδράσουν με ψηφίσματα, με δηλώσεις, με κάθε πρόσφορο μέσο.
Καλούμε όλα τα μέλη τους φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ να πρωτοστατήσουν στους νέους αγώνες και να καταργήσουν στην πράξη κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Με μαχητικό πνεύμα θα απαντάμε μέσα από κάθε αγωνιστικό μετερίζι.