Επίσκεψη μαθητών της Γ΄ Τάξης του 4ου Γυμνασίου στην 114 ΠΜ (Αεροπορική Βάση Τανάγρας).

Αντιπροσωπεία 60 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας ( Γ΄ Τάξη ), μαζί με τέσσερεις συνοδούς καθηγητές, τους : Καπεντζώνη Α. ( Υποδιευθυντή ) – Αγγελίδη Ν. – Κουσερή Α. – Δεμίρογλου Ε., επισκέφθηκαν την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας (114 ΠΜ) την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009 από τις 09:00 έως 13:30, στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν για τέσσερεις ώρες περίπου στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Επισκέφθηκαν τους εσωτερικούς κ εξωτερικούς χώρους εργασίας, ξεναγήθηκαν στο Μετεωρολογικό Σταθμό της Μονάδας, παρακολούθησαν από κοντά στον εξομοιωτή πτήσης των νέων MIRAGE 2000 – 5 ( Simulator ) τις διαδικασίες πτήσης και τον τρόπο χειρισμού των αεροσκαφών από επίδειξη που τους έγινε από το ιπτάμενο προσωπικό, και τους επεξηγήθηκαν διάφορες απορίες. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στον Πύργο Ελέγχου της Μονάδας, όπου και τους ανέλυσαν διεξοδικά την λειτουργία που επιτελή το προσωπικό καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών.

Με μια ειδική παρουσίαση μέσω βιντεοπροβολών ενημερώθηκαν για τις πολεμικές δυνατότητες των οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και για τις δυνατότητες των για μια μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση στον Αεροπορικό Κλάδο. Συνομίλησαν δε με μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς διαφόρων ειδικοτήτων για την ζωή και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων στην Αεροπορία. Στο τέλος επισκέφθηκαν το κύριο υπόστεγο εργασίας της 332 ΜΠΚ όπου από κοντά παρακολούθησαν τις εργασίες συντήρησης των αεροσκαφών.

 Επίσης πριν αποχωρήσουν, στην Λέσχη Αξιωματικών, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων – πλακετών, της Προέδρου του Γ2 Τμήματος Παππά Δήμητρα εκ μέρους του Σχολείου, με τον Διευθυντή Επιχειρήσεων της 114 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) κ΄ Μαντούβαλο Λάζαρο. Η άριστη και καλά οργανωμένη ενημέρωση και ξενάγηση εκ μέρους των αξιωματικών, ευχαρίστησε και ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι αποχώρησαν με θετικές εντυπώσεις από την επίσκεψη αυτή. Οι μαθητές όμως, πριν αποχωρήσουν έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες, και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του προσωπικού για την απολύτως πειθαρχημένη και συγκροτημένη παρουσία τους.

Οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τόσο το Διοικητή της 114 ΠΜ, όσο και όλους όσους φρόντισαν από την Μονάδα για την άψογη ενημέρωση και την ζεστή φιλοξενία.