Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Καραβανιού της Αλήθειας στο Νομό μας, με δύο εκδηλώσεις που προσέλκυσαν αρκετό κόσμο και κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού, στην Κάρυστο την Παρασκευή 23.10.2009 στο Γιοκάλειο Πνευματικό Ίδρυμα και τη Χαλκίδα το Σάββατο 24.10.2009 στο Θέατρο Παπαδημητρίου αντίστοιχα.

Στις γνωστές σε όλο το πανελλήνιο αυτές εκδηλώσεις με θέμα την ψυχική υγεία, πρωταγωνίστησαν για άλλη μια φορά οι πάσχοντες από ψυχικές διαταραχές και οι οικογένειές τους, που με την παρουσία και τη μαρτυρία τους συντάραξαν συνειδήσεις, συμπαρασύροντας και τα τελευταία φράγματα προκατάληψης που ίσως κουβαλούσαν μαζί όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν ενώπιόν τους.

Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής χρειάστηκε η συνεργασία και η συμβολή πολλών φορέων του τόπου, όπως της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας που με τη στήριξή της την κατέστησε δυνατή, των Δήμων Καρύστου και Χαλκίδας για την παραχώρηση των χώρων πραγματοποίησης των εκδηλώσεων, της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. που μαζί το Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Σερρών ήταν οι συνδιοργανωτές, και της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Εύβοιας, στα πλαίσια της οποίας δημιουργήθηκαν οι ανάλογες συνθήκες για να πραγματοποιηθεί και να ευδοκιμήσει η προσπάθεια αυτή.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από εκατοντάδες συνολικά συμπολίτες μας, και αρκετοί αρμόδιοι και παράγοντες του τόπου, αφήνοντας την ελπίδα ότι το μέλλον θα μας βρει ενωμένους και προετοιμασμένους απέναντι στην συνεχή αύξηση των ψυχικών διαταραχών στο γενικό πληθυσμό που προβλέπουν όλοι οι διεθνείς αρμόδιοι οργανισμοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη Χαλκίδα το παρόν έδωσαν αναμεταξύ άλλων ο π. Φιλόθεος εκ μέρους του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ. Χρυσοστόμου, ο π. Ηλίας εκπρόσωπος της Μητροπόλεως στην Επιτροπή Ψυχικής Υγείας Ευβοίας, η Νομαρχία με την παρουσία του Αντινομάρχη κ. Αδάμ Ιωάννη, η Βουλευτής Ευβοίας κα. Παπανδρέου Ουρανία, ο Δήμαρχος Κηρέως και εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ευβοίας κ. Ενωτιάδης Πρόδρομος,  η Δημοτική Σύμβουλος κα. Τασούλα Μακαρόνα – Ψυχογιού εκ μέρους του Δημάρχου Χαλκίδας κ. Ζεμπίλη, η κα. Νομίδου Ελένη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΠΟΣΟΨΥ) και του ΣΟΦΨΥ Σερρών, ο κ. Στυλιανός Στυλιανίδης, Αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Επιστημονικός Διευθυντής της ΕΠΑΨΥ, ο κ. Αστρινάκης Γ., Αναπληρωτής Διευθυντής του Δρομοκαϊτείου, ο κ. Κικίδης Ιωάννης, πρόεδρος του ΣΟΨΥ Χαλκίδας, και εκπρόσωποι των Βουλευτών Ευβοίας κας. Περλεπέ Α., κ. Σίμου Κεδίκογλου και κ. Μαρίνου.