Μέλι Καρύστου…μοναδικό και ιδιαίτερο. Εδώ και 16 χρόνια μία οικογένεια Καρυστινών αποφάσισε να παρασκευάσει και να προωθήσει το μέλι της παραγωγής τους.

 Ο κος Κων/νος και η κα Μαρία Τσαπέπα, δημιουργούν ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή της Καρύστου μέλι και παστέλι σε επιλεγμένα καταστήματα της περιοχής.

Ο Στέλιος Παρλιάρος με την κα Τσαπέτα

Ενώ από το 2010 διαθέτουν τα προϊόντα τους και ως κεράσματα μας για γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Μέλι.
Η περιοχή της Νοτίου Καρυστίας, πλούσια σε ανθοφορία αρωματικών λουλουδιών και βοτάνων, παράγει εκλεκτής ποιότητας μέλι. Μεταφέροντας τα μελίσσια μας στις κατά τόπους ανθοφορίες έχουμε τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε αναλόγως την εποχή:

Άνοιξη: Μέλι Ανθέων (Μαγιάτικο)
Είναι το μέλι της άνοιξης τρυγημένο συνήθως προς το τέλος Μαΐου (μαγιάτικο). Η συλλογή του γίνεται από την ευρύτερη περιοχή της Όχης και του Κάβο Ντ’Όρο, οι οποίες είναι πλούσιες σε ανθοφορία φυτών όπως άγρια λεβάντα, θρούμπη, αλογοθύμαρο κ.α.

Καλοκαίρι: Θυμαρίσιο Μέλι

Παράγεται προς το τέλος Ιουλίου τρυγημένο από τα μελίσσια μας που έχουν μεταφερθεί στις παραθαλάσσιες τοποθεσίες της περιοχής της Νοτίου Καρυστίας. Κατατάσσεται στις καλύτερες ποικιλίες μελιού που υπάρχουν.

Φθινόπωρο: Μέλι Ερείκης (Κισσούρι ‘τοπική ονομασία)
Συλλέγεται προς το τέλος του καλοκαιριού και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Η περιοχή της Όχης και ευρύτερα είναι πλούσια σε ανθοφορία πορφυρής ερείκης (μωβ κισσούρι).