Ο βουλευτής Εύβοιας και πρώην Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση στο eviaportal, σχετικά με το δημοσίευμα της «Ε» για παρατυπίες κατά τη θητεία του στο Υπουργείο:

«Καμία από τις αναθέσεις μελετών που έγιναν στο ΥΠ.Τ.ΑΝ δεν βρίσκεται έξω από τα όρια των προϋποθέσεων και των νόμων του κράτους. Είναι προφανές ότι κάποιοι που θέλουν να ακυρώσουν μελέτες για πολύ συγκεκριμένα έργα, υπαγορεύουν δημοσιεύματα, διαδίδοντας ανυπόστατες πληροφορίες.

Ιδιαίτερα για τις μελέτες που αφορούν την Εύβοια, δηλώνω ότι είναι υποστηρικτικές έργων του ΕΣΠΑ, όπως π.χ. η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Αγ. Ιωάννου Ρώσου και η σύγχρονη πλακόστρωση του χώρου λιτάνευσης για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Εξακολουθεί να υπάρχει εκκωφαντική σιωπή για τα προγραμματισθέντα έργα του ΕΣΠΑ του ΥΠ.Τ.ΑΝ στο νομό της Εύβοιας.

Ομοίως, υπάρχει μηδενική κινητοποίηση των δύο κυβερνητικών βουλευτών, ενώ τους είναι γνωστά τα εξαγγελθέντα και προγραμματισθέντα έργα.

Το πολιτικό μου γραφείο, θα κάνει ότι μπορεί για να αναδείξει το κόμπλεξ που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε ότι θετικό έχει προσφέρει η Ν.Δ».